Om mig…

Jag heter Mona Eriksson och är född under sensommaren 1978. Jag bor tillsammans med min man Daniel, våra söner Edward (född 2010), Henry och Harry (födda 2012) samt våra tre jakthundar Wilda (Finsk spets), Raolex Siri (Finsk spets) och Bergvattnets Dakka som vi till vardags kallar Norma (Finsk stövare) i Tjärnliden, Norsjö kommun, Västerbottens län.

Vår gård, tillika vårt paradis, ligger högt och är omgiven av ängar och skog med några kilometer till närmaste granne.

Min familj, hundar, jakt, fiske, skog och fjäll ligger mig varmt om hjärtat men även att läsa, fotografera, skriva, laga mat samt fordon i olika former.

Jakt, fiske och frisk luft har alltid varit en stor del av mitt liv. Från början och förhoppningsvis ända till slutet. En ynnest jag även vill ge mina barn. Jag gillar att ta tillvara på det mesta, att vidareförädla och att vidareutveckla. Jag gillar att mina barn alltid vet vad de äter här hemma. Att de både är djurvänner och jägare.

Jag är, om möjligt, en social enstöring, nästan alltid glad, omtänksam, lugn, eftertänksam (velig alltså), kreativ och duktigt tjurig. Till vardags jobbar jag på ett grusåkeri med ekonomi och miljö samt i tunga fordon. Jag har också ett eget företag, Tjärnlidens, med utbildningar inom bland annat YKB och Arbete På Väg. Jag är utbildad lärare i grunden (svenska och SO) med extra kurser inom viltbiologi och outdoor education bland annat. Jag är även engagerad och involverad i styrelsearbete med Jägareförbundet Västerbotten samt i den lokala kretsen i Norsjö.

På bloggen vill jag dela med mig av och inspirera till uteliv, jakt och fiske. Både för stora och små. Jag vill också visa på allt det fantastiska som det innebär att vara glesbygdsbo i Västerbottens inland. Varmt välkommen hit!

 

 

 

 

8 kommentarer

Add Yours
 1. Dan Barrheden

  Hej Mona.
  Jag har hört en del om er däruppe i norr av Kjell den snälle jägarn,
  vad fantastiskt vackert ni bor förstår att Kjell gärna åker dit och jagar.Hoppas
  vi kan ses i Dalsland nästa år.
  Underbara bilder att se hur ni lever ett underbart liv kommer att följa din sida.
  Hälsa Daniel att han och Kjell lura mig ganska bra (den skjutna tjädern).

  Gilla

 2. wennstrombo

  Så fint, du har det. Min yngre son -78 som du och flicka 2010-06-15 och pojke 2012-12-12. Du ger ett harmoniskt och tryggt intryck, drömmer om att flytta ut från Luleå en dag trots min ålder. Kram

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s