Tält- & fiskeäventyr med tvillingarna

En fredag efter en god grillmiddag blev vi så himla sugna på att tälta. Henry, Harry och jag. De fick välja plats. En favoritplats. Vi packade fyrhjulingssläpen och drog iväg i den nästan vindstilla sommarkvällen.

Pausade några gånger och njöt av vyerna. Älskar vår omgivning!

Framme på plats. Vid den magiska bryggan. Medan jag slog upp tältet skyndade sig Henry och Harry att göra i ordning metspöna.

Både myggen och fiskarna var på hugget. Harry fick kvällens första fisk. En mört.

Henry fick snart en mört han också. Fiskelycka! Det spelar som ingen roll vilken fisk det är bara det är fisk.

Storleken spelar heller ingen roll!

Efter mer fiske och lite fredagsmys var det hög tid att hoppa i underställen och borsta tänderna. Även det ute på bryggan.

Vilken kväll!

När man är på äventyr på tu man hand med tvillingarna är de väldigt mycket kompisar. Nästan hela tiden. Önskar att det var så jämt!

När man kör fyrhjuling till äventyret kan man släpa med sig en av Astrid Lindgrens tjocka sagoböcker om man nu är mitt uppe i en sådan.

Nöjda och glada sade vi god natt. Somnade gott till skogens ljud och till en svag doft av fisk och myggmedel (okej den sistnämnda doften var inte så himla svag).

På morgonen blev det stressigt ner till bryggan. Stressigt att hinna få i Henry och Harry lite frukost och lyckas borsta tänderna på dem innan det var mask och fisk överallt. På allt. Henry började med att tappa en jättefin abborre. Blev jättesur över det. Såklart. Lite gladare då han fick upp några små mörtar som kompensation.

Sedan fick Harry upp en fin abborre. Kolla in Henrys min! Här var han inte heller nöjd om vi säger så. Att Harry fick upp sin och inte han. Han hjälpte i alla fall till med håven (som de började använda efter att Henry tappat sin abborre).

Harry fick en till.

Henry fick låna Harrys spö och fick upp en fin mört. Allt var förlåtet.

Sedan åkte vi hem några timmar. Jag och Edward skulle åka till Skellefteå på kalas. Henry och Harry hängde med Daniel. Jag hade dock lovat att vi skulle återvända till den magiska bryggan senare samma dag. Att vi skulle tälta och fiska mer. De kunde knappt bärga sig.

Tillbaka på bryggan. Solskenet hängde med. Både ute och i sinne.

De små har blivit väldigt duktiga på att sätta dit maskar, byta drag och ta av fiskar men än är det bra med en viss assistans.

Man hinner inte fiska så mycket själv när man är ute med de små. Man får vara nöjd med några kast här och där (samt en öl). Så får det vara just nu.

Jag hade dessutom packat med helt fel draglåda. Harry tyckte synd om mig så jag fick låna hans metspö och dra upp en mört.

Sedan drog han upp en själv.

Dags för sista tältnatten just här. Vi sov lika gott som natten före. Det var högst motvilligt som tvillingarna packade ihop och gjorde sig klar för hemresan men först skulle vi såklart fiska. Det blev en väldigt spännande fiskemorgon! Det började med att en storabborre högg på Henrys spö men han tappade den precis vi bryggan. Sedan hade jag en gädda som förföljde mitt drag, jag drog det hit och dit vid bryggan och gäddan simmade precis bakom hela tiden. Vilken underhållning vi fick! Henry och Harry kastade ut metspöna och skulle ta gäddan med dem. Henry fick en liten, liten mört och gissa vem som högg på den? Jo gäddan – som även bet av linan. Vi fick inte med oss mycket fångst den morgonen men väldigt mycket i minnesbanken.

Gäddan fick Henry revansch på några dagar senare då han och Daniel var dit med kastspön.

 

 

 

 

 

 

4 kommentarer

Add Yours
 1. trillingfarfar

  Vilken ynnest att få bo så! Och vilken ynnest att ha så fina föräldrar som låter barnen blomma ut i den friska naturen. Visst kan myggen vara besvärliga ibland, men era barn har lärt sig leva med dem och verkar inte gnälla i onödan över sådana bagateller. Också våra trillingsbarnbarn älskar att fiska och fångsten är inte heller alltid A och O. Men visst är det ändå något speciellt med att å dra upp en firre som man själv metat upp. Ha en fortsatt fin sommar med era barn och varandra. Ta vara på den korta tid sommaren ändå är, med ljumma sommarkvällar och ljusa nätter!

  Gillad av 1 person

  • detvildalivetinorr

   Ja sommaren är kort och tiden går snabbt. Bäst att njuta så mycket man kan av allt det fina runtomkring. Helst utomhus.
   Vad härligt att barnbarnen också gillar fiske, en mycket bra sysselsättning. Och vilken ynnest för dem att ha en sådan farfar!
   Ha en fortsatt trevlig sommar med mycket fisk och frisk luft (bland annat)! 🌸

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s