Hemmets nya hjärta – del 2

Två och en halv vecka kommer det att ta. Köksrenoveringen. Så sade min man. Jag som annars är tidsoptimisten i familjen var lite skeptisk. När maken drar igång ett projekt är det alltid välplanerat, alla grejor finns redan på plats och allt blir garanterat slutfört. Dessutom i full fart! När det gäller köksrenovering vet man ju dock inte vad man ska stöta på. Blir det någon otrevlig överraskning? Är alla grejor verkligen på plats? Håller vår plan? Måste vi göra något annorlunda?

Två och en halv vecka senare började vi städa upp i köket med omnejd. Ställa in alla grejor på nya platser. Eftertänksamt. Njutningsfullt. Det allra mesta hade gått enligt planen. Det känns fortfarande lite overkligt faktiskt. Det blev så himmelens bra! Det hade inte varit möjligt utan maken och alla andra som på olika sätt hjälpt oss. Vi är otroligt tacksamma! Vi kommer att bjuda på mycket gott i köket här framöver…

När man kommer in i hallen från huvudingången och ser mot köket.

Köksinredningen heter Sentens och själva luckan heter Torp. Electrolux Home och Skelleftebygg har varit till stor hjälp! Kakel, tapeter och golv har vi beställt lokalt och så även hantverkarhjälp till de bitarna (Norsjö Måleri). Ej att förglömma andra viktiga hantverkare som flera av dem står oss nära. TACK!

Det blev väldigt mycket ljusare överallt (jag var rädd att det skulle bli för ljust men det kan det nog kanske inte bli?) och det känns som att man är ännu närmare fönstren och utsikten på något vis.

Vi har inte hängt upp mycket på väggarna ännu. Bara våra finaste troféer som vi valt plats åt med stor möda. Det andra får komma upp lite senare. Man ska inte hasta fram inredningen. Det ska kännas helt rätt.

Inga gardiner har heller kommit upp men jag har inhandlat dem. Väntar på sämre väder så att både fönsterputsning och strykning kan bli mer aktuellt.

Vi beställde ny soffa och soffbord lite väl sent så nu får vi gott vänta ett tag. Nåväl, nu vill man ju ändå bara sitta vid köksbordet. Titta på köket. Titta ut. Titta på TV är ingen av oss ändå speciellt bra på (som tur är).

På tal om köksbord. Svärfar har (med hjälp av vår vän Tomas) byggt det. Jag har målat, betsat och lackat det. Mycket kärlek är nedlagt även på detta. Försten som sätter gaffeln i det blir det inte roligt för! Ha ha nä det ska såklart användas! Stolarna har vi köpt på Mio.

Frågan är nu om vi verkligen behöver någon kökslampa? Inte egentligen för ljuset då vi har spotlights i taken. Kanske för mysfaktorn? Men vad för lampa i så fall? Jag hade tänkt ut en i horn men det kanske blir lite för mycket horn? Vad tycker du?

 

 

6 kommentarer

Add Yours
 1. Anna-stina Karlberg

  Vilket fantastiskt kök ni fått och som du säger, för ljust kan det aldrig bli. Även du blir äldre(ursäkta) och då behövs allt ljus man kan få. Håller med om att en hornlampa nog blir lite väl mycket. Förtar nog intrycket av de andra hornen. Men du hittar nog någon snygg lampa, låt det ta sin tid. Härligt att inviga allt nu till Midsommar. Ha en riktigt fin helg och sommar.

  Gillad av 1 person

 2. Lisa

  Ruggigt fint ni fick det! Vad härligt.
  Både jag och maken hälsar att det finns inget som heter för mkt horn 😉
  Skämt å sido men tror absolut inte att det skulle blir för mkt. Snarare förstärka å passa in. Men så är vi ju absolut för allt vad horn heter 😁

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s