Hemmets nya hjärta – del 1

Vi bestämde oss i höstas. Att det var dags att renovera hemmets hjärta. Denna vår. Dags att göra köket större och med ännu mer hjärterum. Både stora och små var redo.

Först lite förebilder såklart. Som det såg ut när jag nästan packat ner allt (utom nödvändigheter såsom kaffemaskin, hushållspapper, ögonlappar och whiskey). Jag packade till sent på kvällen, även väskor inför min och sönernas reträtt till fjällen (för att hålla oss undan rivningsarbete). Till höger skymtar hallen och till vänster vardagsrummet (och ännu längre ner till vänster är Henrys rum).

Annan vinkel, med dörröppningen mot vardagsrummet. Tack för denna tid köket! Det har varit himla mysigt!

Vardagsrummet är ganska stort. Harry står i dörröppningen mot köket (med tröjan fel väg i vanlig ordning). Planen var att öppna upp mer mellan köket och vardagsrummet. Göra mer öppen planlösning. Man vill ju mest bara vara i köket ändå. I hemmets hjärta. Electrolux Home i Skellefteå har hjälp oss att rita och hitta det kök (Sentens) vi verkligen ville ha. Familj, vänner och andra medhjälpare har hjälpt oss att förverkliga det. För evigt tacksam över det! ❤

Men nu ska vi inte gå händelserna i förväg! Så här såg det ut i köket då jag och sönerna kom hem från fjällen och mostern. Det allra mesta var borta och vattnet var omdraget. Inga otrevliga överraskningar.

Någon dag senare. Mycket har hänt på alla nivåer. Nu står jag alltså i gamla vardagsrummet och fotar mot det gamla köket. Nu börjar man få känslan för planlösningen och för ljuset. Underbart!

Under renoveringstiden har vi mestadels bott i grillkåtan, ute och på vår inglasade altan (när vi inte varit på jobb och skola). På altanen ställde vi ut kylskåpet och mikrovågsugnen. Hade skafferi i ett gammalt skåp. Gasolvärme och gasolgrill några steg bort. Det var dock bara första helgen som lite sommarvärme var med oss sedan var det faktiskt väldigt kallt och regnigt som tusan. Jag och sönerna har ätit både någon frukost och kvällsfika inne i trappen men mest ute på inglasningen och grillkåtan ändå. De utrymmena har verkligen varit guld värda! Det har även farmors matlådor varit, man kan faktiskt bli less på grillad korv!

Vi har för det mesta ätit tillsammans men annars har Daniel byggt varje ledig stund. Jag har underhållit hundar och barn.

Även skött om en bonushund någon vecka. Den fina grå killen i mitten.

Några lunchpromenader med Hardy och hans matte har verkligen fyllt på energiförrådet. Man kan inte bli annat än glad av Hardy!

Jag kan inte räkna antalet gånger jag och sönerna varit till Arenaparken i Norsjö. Jag kan dock enkelt räkna antalet fiskar vi fått…noll. Även fiskarna måste fått en chock när det blev väldigt kyligt igen?

Lite nu och då har jag försökt få till lite egentid i verkstaden. Med målning och hornpyssel. Svärfar har byggt ett väldigt stort kryssbord åt oss. Till det nya köket. Min uppgift var att ”färglägga” det. Jag var helt skakig innan jag valt färg och satt första penseldraget på det. Det skulle visa sig bli väldigt många penseldrag (bets, färg och lack) men det ska jag berätta mer om senare.

Innan förra helgen (Flygarhelgen) såg det ut så här. Tapeter, golv och en massa el på plats. Bland annat. Nu skulle själva köket monteras. Nu skulle jag och sönerna hålla oss borta igen…

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s