Vårkänslor hemmavid

När vi kom hem från påsklovsfjällen förra helgen fick vi några härliga dagar hemma också. Både helgdagar (jag hade helt missat att även måndagen var en sådan) och vardagar. Man kunde nästan se snön smälta bort framför ögonen på en (och arbete på gården tina fram). Det luktade vår. Det kändes som vår.

Det har cyklats en hel del. Både i lera, snö och vatten. Tur att det finns tvättmaskin!

Skymningarna har varit pastelliga och lite mer ljumna. Nu kan resten av snö och is få försvinna för denna gång. De leriga vägarna får gärna torka upp snabbt också.

Rävarna vet att jakttiden är över. Älskar ändå att stöta på dem. I skymningen satt denne på isen. Mötte min blick. Raskade vidare över isen. Vackert!

Vår egna lilla ”räv” här hemma har hunnit fylla två år. Hipp hipp hurra till Siri. Hon önskar sig skogar fyllda av skogsfåglar även kommande höst.

I skogen hemmavid har vi rensat en hel del ris. Med hjälpsamma tvillingar. De kan verkligen samarbeta om de vill. Ett tag i alla fall.

Vi plockade in lite ris. Hade lite påskpyntat i några dagar i alla fall. Hade en riktig glad påsk både i fjäll och inland.

Kalas har vi också varit på. Namnkalas för mitt brorsbarn Majken. Här i famnen på morbror Robin eller för Majken är det ju faktiskt farbror Robin. Kär bror har många namn. Väldigt trevligt att träffa alla!

Våren har fortsatt. Vi fortsatte till fjällen en gång till. Det ska jag berätta mer om nästa gång. När vi kom hem (i förrgår) premiärkörde jag hundarna med fyrhjulingen. Det är också vårkänslor även om det var näst intill nollgradigt med regn och snö (såpass att det blev helt vitt på marken senare under kvällen) under tiden. Jag hade dessutom alldeles för lite kläder. Trodde att det var mer vår. Ändå härligt. Att känna livet.

På återseende!

 

 

2 kommentarer

Add Yours
  1. trillingfarfar

    Härliga bilder som vanligt. Kul det här att man har en blogg som man följer. Varje gång det är lokala nyheter ifrån Sveriges television tänker man på hur Mona och killarna har det någonstans i Norsjötrakten!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s