Listigare än räven och andra vårvintriga glesbygdskänslor

Jag brukar vara väldigt avogt inställd till att ställa om klockan. Att växla mellan vinter- och sommartid. Den här gången har det dock varit väldigt mycket känsla med den där extra ljusa timmen. Riktigt bra känsla! Mycket energi till träning, frisk luft, jobb och jakt.

En kväll såg jag skymten av en räv. Det var länge sedan sist (nu är en bra tid). Jag skymtade den flera gånger. Jag väntade och väntade. Den var väldigt försiktig. Väldigt vacker. Till slut fick jag läge. Till viltvårdande jaktlycka.

En ganska liten tik. En vacker predator. Visste du att en rävkull kan äta upp till ett ton bytesdjur?!

Förutom rävjakt har många kvällar ägnats åt cykling. Sönernas ben har spritt av vårcykelkänslor hela veckan. Det har väl inte riktigt varit sådant före här hemma egentligen med allt från is, is med nysnö på och lera men det är känslan som räknas. Och hjälmen på huvudet. Jag känner mest att jag också vill ha en mountainbike.

Än så länge går det sparka längs skoterspåren. Så länge nattens minusgrader sitter i. Det känns lite vemodigt att det snart är slut. Att den tiden snart är över här hemma.

Ett bra tag till kommer sönerna dock att kunna åka ”raket” i snöhögarna i väntan på skolbussen på morgonkvisten.

Ett tag till kommer det gå att åka skidor. Ikväll var jag, Henry och Harry till Norsjö på klubbmästerskap. De gjorde en hoppande uppvärmning tillsammans med en kompis.

På upploppet blev det spännande värre. En riktig fight bröderna emellan. Harry knappade in och Henry ramlade omkull. Det blev tight men inga sura miner. Varken då eller nu då de sussar tätt tillsammans (för ovanlighetens skull).

Över mållinjen…

Fika och korvgrillning som belöning. Prisutdelning blir en annan dag. När det är dags för säsongsavslutning.

Med mer och mer vår kommer även mer och mer jobb. Tiden för miljörapporter, bokslut och mycket utbildningar är här. Jag är beredd! Har till och med utbildat min yngste bror (i YKB). Han där bakom rosen…

Till veckan ska jag till Bastuträsk, Umeå och Östersund på jobb. Hinna med en hel del annat där emellan. Det blir roligt! Helgen ska jag spendera i Umeå. På styrelsemöte, länsföreningsstämma och 100-årsjubileum. Med Jägareförbundet Västerbotten. Ses vi där eller vad ska du göra?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s