Barnkalas utomhus

Utekalas. Det är alltid sådana barnkalas sönerna önskar sig. Jag håller med! Det är enkelt och roligt. Lite krångel och mycket frisk luft. Kan det bli bättre?

Vi tog emot kalasgästerna utomhus, jag och Edward (resten av familjen höll sig undan på andra äventyr). Barnen lekte i snön ett tag medan jag gjorde eld i grillkåtan. Med trevligt sällskap av en av mammorna.

Det blev paketöppning och lunch i grillkåtan. Vi grillade lite olika korvar och lade dem i bröd. Marshmallows efteråt. Inget krångel.

Edward hade önskat skattjakt i vanlig ordning. Det börjar vara lite av en utmaning då de är väldigt kluriga barnen. Inte mindre ju äldre de blir. Jag hade funderat länge, började nästan misströsta. Men kvällen före fick jag en idé. Medan jag gick mörkerpromenad med hundarna i skogen (det är där man får de bästa idéerna). Enligt väderprognosen skulle det vara mycket vind kalasdagen och då blir det svårare att gömma lappar och dylikt utomhus.

Jag ritade en skattkarta över gården. Enda gången det känns jobbigt att vi har flera byggnader. Glesbygdsproblem!? Jag markerade var ungefär skatten skulle vara (i trädkojan). Kartan gömde jag sedan i en av fyrhjulingarna. För att hitta skattkartan skrev jag ordet POLARIS (märket på fyrhjulingen och en del andra fordon på gården) och klippte ut varje bokstav. Bokstäverna lade jag i var sin (mat)låda och gömde lite överallt i ladugården.

Barnen började alltså med att leta lådorna med bokstäver för att sedan lägga ut dem och lista ut vilket ord det var (det gick fort). De irrade runt bland fordonen ett tag innan de hittade rätt Polaris. Därifrån listade de ganska snabbt ut åt vilket håll de skulle.

Edde anade att det var i kojan skatten var gömd. I skattkistan. I mitt fina arvegods av mormor Thyra. Jag tror verkligen att även hon skulle gillat detta. ❤

Efter skattjakt åktes det utför vinterängen med diverse åkdon. Upp och ner och in i skogen på upptäcksfärd. Jag och den andra mamman tog en kaffekopp på altanen. Med barnskratt och lite solsken som uppvärmning. Än en gång med insikten om vilken ynnest det är att bo som vi gör. I skogen. Tiden gick fort. Jag höll på att glömma tårtan. Eller tårta och tårta. Jag ”fuskade” och skar upp rulltårta. Toppade med vispad grädde och strössel.

Ett väldigt trevligt kalas. Alla var med alla och lika mycket med. Sådant som är väldigt viktigt! Viktig och trevlig var även dagen efter. Då var det dags för skidtävling för sönerna. Norsjöloppet. Västerbottens enda Skiathlon (för de som vill). Resultatmässigt gick det sådär, de har en del teknik att träna på. Det bästa var att de brydde sig mindre om det än jag trodde. Att de gjorde sitt bästa och att de hade en himla trevlig dag. Sådant som är viktigast (just nu)!

2 kommentarer

Add Yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s