Mycket snö och mycket jobb

Så skulle jag kunna sammanfatta denna vecka. Det började redan då vi kom hem från fjällen. Då det kommit drygt tre decimeter snö hemma. Då vi fick trampa en snögång till närmsta ingång och skynda fram med traktorn.

Vårkänslorna har gått tillbaka lite. Vintern är tillbaka med full kraft. Lite jobbigt men mest roligt. Att vintern är långt ifrån över. Med olika typer av snöväder och utsikt från vår gård.

Det har varit mycket kojor i fokus hemmavid. Att snöröja befintliga och bygga nya. Att klättra i träd och köra skoter.

Vi har firat vår stövare Norma (Bergvattnets Dakka som hon heter på papper) som fyllt hela sju år. Hon som vi hämtade en vecka innan vi fick veta att det var tvillingar i min förhållandevis stora mage. Jag är ändå glad att vi inte visste det före. Då kanske vi inte haft henne. Vår jaktchampion som förgyller varje dag oavsett säsong. Som alltid är glad och kärleksfull. Hon som tar plats, piskar en med den glada svansen och som aldrig kommer att sluta tjuva mat.

Förutom mycket snö och firande har det varit väldigt mycket jobb och en massa annat där emellan. Jag har hellre fullt upp än motsatsen så länge jag känner att jag hinner med allt. Att jag kan göra ett bra jobb. Att jag har roligt och känner mig utmanad. Lagom mycket. Ibland är det kanske gränsfall. Att jag hinner med men det brukar lösa sig. Ibland undrar jag även om hjärnan har någon begränsning i utrymme? Går det att trycka in hur mycket som helst? Rätt skönt med lite avstånd till allt här – geografiskt. Att få köra bil helt ensam kan också vara återhämtning.

Att bo i skogen är också återhämtning. Att direkt man är utanför dörren kunna njuta av naturen. Naturen som denna vecka bjudit på snö (som sagt), även gnistrande och kall snö, stjärnor, liten men lysande måne, himlar med färgprakt och skogsfåglar som sitter uppe eller som skräms upp ur snön bara några meter framför en under mörkare äventyr i skog och mark.

Glad är jag även över en simkväll i Skellefteå. Med äldste sonen och goda vänner. Så himla avslappnat och roligt. Så mycket glädje. Glad var jag även över veckans frukostmöte med företagare och kommun. Så stort deltagande, så många företagsamma och så mycket kompetens i lilla Bastuträsk med omnejd.

Nu kör vi helg på det. Till på söndag i alla fall. Trevlig helg på er!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s