Jakten på glädje och på älg…

Veckan började faktiskt sisådär. Med näsblod i bilen och hundkräks i soffan. Bland annat. Jag är glad att vi har en soffa i skinn och post-it-lappar (till Henrys näsblod) även i bilen då jag glömt fylla på med papper. Jag har känt mig onödigt mycket som arga och tjatiga mamman och matten under veckan (maken har klarat sig bra då han jobbat eftermiddag). Utan att egentligen komma på orsaken till detta. Jag är egentligen en väldigt positiv person tycker jag. För att komma mer tillbaka till mig själv och till mer glädje har jag försökt få in extra mycket av sådant jag tycker är roligt. Vi skapade lite nya rutiner hemma. Jag och barnen. Mindre elektronik och mer prat, lek, utetid och läsning. Här kommer några av veckans bästa tips för jakt på mer glädje…

Gräva snögrottor med pannlampor. Mellan middagar och kvällsfika. Vi turades om. Harry och jag grävde mest. De andra lekte mest någon form av ”herren på täppan”. Alla hade roligt, det var viktigast.

Egentid med äldste sonen Edward i människobyn Skellefteå. Besök hos optikern, inköp av skidkläder och premiärbesök hos frisören. Pappan har skött klippningarna hittills men nu var det dags. Edward var lite ängslig. Jag peppade. Han fick bestämma frisyr helt själv. Var väldigt nöjd efteråt. Över hela upplevelsen. Jag också men det var även lite märkligt. Han blev som genast några år äldre. Tänk vad en annan frisyr kan göra mycket.

Jag uppskattar vårt hem väldigt mycket. Vår gård på berget i skogen. Varje dag. Lite extra mycket då jag varit några timmar i människobyn. När man kan ta sparken ut på vinterängen hemma för att kolla till de utelekande barnen och hundarna. I strålande eftermiddagssol. Sådant är verkligen balsam för själen. Och kaffebesökande vänner på det.

Vädret i sig har varit glädjande. Från några minusgrader till väldigt många sådana. Trettio minusgrader i morse när jag kom till jobbet. Det var jag verkligen inte beredd på men himla vackert har det varit. Någon slags föraning om väderväxling fick jag ändå i förrgår då en kalldimma plötsligt svepte in. Jag och äventyrsbilen var tvungen pausa för att kolla in det på vägen hem. Även om vi egentligen inte hade tid. Magiskt fint! Ännu mer än på bild. Klockan var dessutom ungefär snett bakom fyra (som man uttrycker sig här) och det var fortfarande ganska ljust. Fint som snus!

Solen har bjudit på väldigt fina upp- och nedgångar under veckan. Som en afton när jag kom hem. Körde in bilen i garaget och gick mot huset. Med en finnspets på bron och den andra liggande på span i snöhögen just bredvid. Hur vacker syn är det inte?

Finnspetsarna vill gärna ha koll på läget. Ligger gärna högt för att ha just det. Stannar på gården för att spana. Springer möjligtvis kort iväg för att skälla iväg eventuell djurbesökare. Precis det gjorde Siri igår när jag tänkte att hon bara skulle kvällspinka. Hon hörde något jag inte hörde. Jag såg norrsken under tiden jag väntade. Svagt då månljuset var så starkt. Alltid fascinerande. Att stå där i det tysta kalla. Gapa upp mot himlen.

Gamla Wilda – hon ligger helst på sin nya favoritsnöhög. Med utsikt över gården.

Glad blev jag även av veckans älgmöte. Ännu gladare över viltförvaltningsdelegations beslut att ha fortsatt brunstuppehåll i älgjakten i Västerbotten. Jägareförbundet har jobbat hårt för att ha kvar det. Av etiska, biologiska och samhälleliga faktorer. Så som jakt ska vara.

Jobbmässigt har jag mest varit glad i veckan. Det har varit idel kontorstjänst. Ekonomi för hela slanten. Jag har känt mig effektiv även om det alltid dyker upp sådant jag inte räknat med. Man kommer som aldrig i mål. Det är nog ändå bra, annars finns risk att jag skulle bli less. Hellre för mycket att göra än för lite. Kontorsveckor är det även guld värt med friskt luft mellan varven. Med lunchpromenader i gott sällskap. Sådana man blir glad av. Som Gabbe, Jenny och den sistnämndes engelska setter Vide. Vem blir inte glad av honom?

Nu ser jag verkligen fram emot helgen och mer glädje. Jag och äldste sonen ska på äventyr till goda vänner i Storuman. Vad ska du göra och vad har du blivit extra glad över i veckan?

 

 

6 kommentarer

Add Yours
 1. frustrandberg

  Blev också glad över beslutet om brunsten samt att det just den här veckan blev just fredag . Ljuset och att få hänga med familjen är en annan sak som gör mig glad. Åker också till Storuman över helgen eller nja nästan iallafall.. kalasa för svärmor och en skotertur till skarvsjöby på skotercafé är några av aktiviteterna . Ha en bra helg

  Gillad av 2 personer

 2. Anna-stina Karlberg

  Här har vi inte så extrema temperaturer men gott om väderomslag. Onsdagen sol, barmark,snödroppar,+5-6 grader, satt ute på en bänk vid en lätt istäckt damm. Torsdagen 2 cm snö på morgonen, blötsnöade hela dagen, moddigt och inget dagsljus. Fredagen strålande sol, -8 och ljuset återvänt.
  Bara 6 dagar kvar med skena på min brutna v-arm, alltid finns det något att glädjas åt. Trevlig helg.

  Gillad av 2 personer

  • detvildalivetinorr

   Ja det har du verkligen rätt i, det finns alltid något att glädjas åt!
   Vad skönt att slippa skenan för dig. Väderomslag har ni verkligen haft också minsann, det kanske har varit så i hela landet i veckan?
   Ha en riktigt trevlig helg! ⭐

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s