En helg med överraskningar…

Helgen har varit både lång och kort. Vi har hunnit med mycket. Mycket roligheter. Det är verkligen sant att tiden går fort då man har roligt. En del överraskningar har det också varit, speciellt för en i familjen…

Fredag var jag ledig, det kändes som att det var ett tag sedan sist. Inget speciellt inplanerat heller. Fick starta dagen med sovmorgon och långpromenad med hundarna. Ljuvlig helgstart i mildväder med solstrålar och tilltagande vindar.

Träden har kastat snöbollar i flera dagar. Av vind och blidväder. Nu var de helt utan sin vinterkappa (för tillfället).

Fredag afton fick sönerna bestämma middag. Varma mackor i mackjärn. I grillkåtan. Fyllningen i mackorna bestod denna afton av smör, mjukost, rökt fläsk och ost. Alltid gott med utemat. Alltid mysigt i grillkåtan, framför en eld.

Hamburgerfickor är perfekta att lägga klämmackorna i.

Vi blev kvar en bra stund i grillkåtan. Så blir det ofta. Sönerna sprang ut och in. Lekte snölekar och byggde snögrottor mellan varven. Hela familjen gick och lade sig i god tid. Dagen efter stod mycket gårdsarbete på schemat. Trodde Daniel…

Daniel började skotta bort en massa takras ganska tidigt på lördagen. Jag och sönerna stökade på både inne och ute. Vid 10 kom vår vän Peter med sin lastbil. Vårt tak skulle få lite mer isolering. Det fick det. Allt enligt planerna.

Det Daniel inte visste var att vi skulle åka med Peter i lastbilen. Till Skellefteå. Till en överraskningsfest för den nyblivna 40-åringen. Det blev inget mer jobb den dagen utan en dusch och sedan iväg. Daniel som alltid anar när det finns ugglor i mossen hade inte anat en enda denna gång (tur för mig). Det blev en riktig överraskning. Fixad av hans fina ”järngäng”. Ett helt gäng gamla vänner. I vått och torrt. Kvällen inleddes på Skytteakademin, fortsatte hos en av vännerna och avslutades med middag och massor av mer skratt på O’Learys. Jag tog förvånansvärt lite kort. Det ångrar jag lite nu men det fanns som ingen tid eller plats att få med alla på bild samtidigt (det hade varit mest önskvärt). Helt galet rolig kväll!

Stor tacksamhet till järngänget och till min syster med sambo som hade helentreprenad hemma på vår gård (med barn, hundar och hämtning) under tiden. ❤

Söndag var vi lite småtrötta men glada. Det var överraskande fint vårvinterväder. Bara att äta frukost och bege sig ut. Först for jag och Henry på en sparktur.

Henry tyckte att sparktåg var en bra idé uppför backen hemåt. Ha ha. Bra mammaträning.

Lite skoterkörning efter det. Med två av sönerna.

Promenad med takdropp på gammal lada. Med pensionären och livsnjutaren Wilda.

Vi satt till och med en stund på gäststugans bro. Även Siri ville solmysa.

Sönerna fick kompisbesök. Jag dukade fram eftermiddagsfika på altanen. Premiär för detta år. Verkligen ett vårtecken. På tal om det så tror jag bestämt att vårkänslorna skiljer sig en del i vårt avlånga land. Vissa tänker grönska medan vissa (alla som har riktiga vintrar) tänker solig vårvinter. Vi har för lite ord för alla årstider. De är långt ifrån bara fyra. Nu kommer bästa vintertiden! Vårvintertiden. ❤

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s