Med bättre syn och semlor på flaket…

Den här veckan har varit i ganska stor kontrast till förra veckan. På olika sätt. Förra veckan var det snöigt eller kallt och jag hade många mil i bil. På flera utbildningsuppdrag i Lycksele, styrelsemöte med Jägareförbundet Västerbotten och åkeriarbete i Bastuträsk. Det var fullt upp. Kring Lovägen med omnejd. Väldigt fint!

I veckan har det också snöat men varit betydligt varmare. Solen har till och med börjat värma lite. Den känslan insåg jag att jag längtat efter. Jobbmässigt har det ”bara” varit kontorsarbete i Bastuträsk. Med några rörliga friskluftsluncher.

Med lite extra trevligheter på tisdagen. Semlor och kaffe på flaket. Flakfika. Utanför kontoret. Jag, Jenny och de så smått värmande solstrålarna. Man ska inte krångla till det.

Jag och Henry var till människobyn Skellefteå en dag. Till ”ögondoktorn”. Goda nyheter för Henry. Äntligen. Efter idogt kämpande med ögonlapp och diverse restriktioner vad gäller att se nära på saker. Belöning inhandlades på leksaksaffären (en John Deere med timmersläp).

Jag fick även hämta mina nya glasögon (och linser). De som jag valde i all hast, så hastigt att jag knappt mindes hur de såg ut. Jäklar vad mycket bättre jag ser nu men det känns lite konstigt. Så kommer det visst att kännas ett tag sade optikern.

På vägen hem såg jag något på långt håll. En älg ute på promenad. Vi tog oss sakta men säkert närmare. Jag älskar dylika möten och ögonblick. Inte ovanliga men alltid fina. Glesbygdslyx.

Lite avundsjuk är jag på de långa benen. Mycket praktiskt i rådande snödjup. Att bana egen väg med.

På tal om älg blev det en del älgjaktprat på onsdagskväll. Då hade Jägareförbundet Norsjö årsmöte och jag var där bland annat för att informera om vad som hänt och vad som händer i länet. Väldigt roligt att så många var där men jag undrar lite var alla jagande kvinnor i Norsjö är?

Överraskad och tacksam fick jag en jättefin blombukett vid mötets slut.

Nu har jag tagit helg, egentligen redan igår kväll. Jag hade tänkt hinna massor idag men har än så länge bara hunnit gå långpromenad med hundarna, tvätta, göra fika till skolbarnen (som just kommit hem) och skriva detta blogginlägg. Inte så bara ändå. Ser fram emot vad resten av helgen ska bjuda på. Vad ska du hitta på?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s