En kväll med inspiratörer och dagar med snögöra

Vi börjar i fredags. Helst ville jag jaga toppfågel. Vädret var sådär. Ryggen också. Att skogsskida skulle tyvärr inte fungera. En lugnare skotertur för att kolla mårdfällorna fick starta dagen istället. Kanske inte bäst för ryggen ändå, kallt som tusan och ingen mård men härligt med frisk luft.

Hemma igen tog jag en horisontell paus. Provade vila ryggen liggande. En stund. Innan det var dags för en dusch, att platta ner det ostyriga håret och försöka sig på lite sminkning. Jag ska lite pinsamt erkänna att jag fick en sminkkurs i present när jag var drygt tjugo, det är fortfarande det enda sättet jag kan sminka mig på . Ha ha. Tur att det inte är så ofta!

Det snöade rikligt när jag och Henry styrde mot människobyn Skellefteå. Han skulle stanna hos farmorn och farfarn medan jag mötte upp min vän Jessica som bjudit med mig på en trevlig gemenskapskväll på Fritid & Vildmark i Piteå.

En väldigt trevlig kväll med chans att i lugn och ro botanisera i butiken, äta magiskt god mat (massvis med vilda plockrätter) och träffa trevliga människor och duktiga inspiratörer. Alltid lika roligt att träffa Paula och Daniel som förevigar jägares jaktminnen och gör fantastiskt fina smycken. Väldigt underhållande är de dessutom och mina smycken blev som nya under kvällen.

På plats var även glasgravören Karin H Pettersson. Otroligt fina glas. När nya köket är på plats  hemma kommer jag nog att rymma några fler. Norbotnia Whisky var också där. Med en helt otrolig historia och kämpaglöd. Allt det finns buteljerat i två olika sorter på Systembolaget.

Tack för en väldigt trevlig kväll alla inblandade!

Resten av helgen har spenderats hemmavid. Sönerna har haft en massa kompisbesök. Mycket snölek och kojbesök. Både i ljus och mörker. I sol, moln och snöfall. Det har varit picknickar både inne och ute. Jag har aldrig gjort så mycket varm choklad tror jag.

Harry och kompisen Holly.

Edward och kompisen Linus.

Flera tak har skottats. Igen. Här hjälper barnen mer än gärna till. De gör gärna några hopp ner också. Många tak är kvar. Nackdelen med många byggnader på gården. Vill du har ett gratis träningspass är du varmt välkommen!

Hundarna har varit ute en hel del. Stövarn minst. Det har varit gränsfall till kallt och tyvärr lite hälta på det. Blir att vila sig i form några dagar. Men roligt har det varit!

Vår David Brown har inte fått vila. Inte på vilodagen i alla fall. Det var ganska kallt men en hel del snö hade kommit.

En halo kom också på besök. Inte jättetydlig men inte mindre magisk för det.

Magisk var även Daniels toppjakthelg. Den allra sista för denna säsongen. Jag är rätt kraftigt avundsjuk (och bitter på min rygg) men lika mycket glad för hans skull. Det blir mycket tjädergryta framöver.

Helgen gick fort. Även de första dagarna av denna vecka. Nu ska jag packa det sista i resväskan. Imorgon bär det iväg söderut på diverse äventyr. Med nytta och nöje. Nöjesnytta.

 

 

 

 

 

2 kommentarer

Add Yours
 1. trillingfarfar

  Härliga bilder som vanligt! Och så en fråga på det! Om ni använder en sele på er finnspets, vilket märke och vilken storlek tycker du att skulle passa åt en liten spetsfröken? Mankhöjd ca: 40 och vikt 7-8 kg! Lite variation i konditionsträningen hade jag tänkt mig!

  Gilla

  • detvildalivetinorr

   Tack snälla! Ja variation är alltid roligt. Jag brukar inhandla selar och dylikt på Björkis (de syr allt själva). Jag försökte se storlekarna på våra men siffrorna var tyvärr bortnötta. På Björkis (och förmodligen på andra ställen) kan du nog få hjälp med storleken om du nämner siffrorna ovan. 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s