Åka skidor från kontoret…

I veckan har jag jobbat på kontoret i Bastuträsk. Måndag och tisdag hade jag lite möten och försökte se i alla fall lite presentabel ut. Gick lunchpromenader på skoterspår. Onsdag och torsdag gjorde jag kontorsjobb i underställ. Beredd på skidäventyr i lunchtid. Hur härligt är inte det? Alltihop. Hälsofrämjande dagar i glesbygden.

Onsdagen bjöd till och med på solsken, glittersnö, utelunch och goda vänners sällskap.

Där på den solupplysta udden tänkte vi göra rast och äta lunch.

Solen drog ganska snabbt vidare och det var kring tolv minusgrader så det blev ingen lång sittning. Väldigt trevligt ändå!

Tillbaka vid kontoret tog jag en bild medan jag tänkte på hur härligt det är att kunna spänna på sig turskidorna direkt utanför kontorsdörren. Vilken ynnest!

Igår var Jan på intågande ganska tidigt, stormen Jan alltså, med vind och lite snö. Det var härligt att åka skidor ändå. Även på kvällen då sönerna hade skidträning i människobyn Norsjö. Idag jobbar jag hemifrån med Jan vinande runt knutarna. Jan som dessutom har namnsdag idag. Grattis! Träden vajar utanför alla fönster och jag är inne på min fjärde kaffekopp. Jag ska strax stänga av datorn, släppa stövaren och bege mig ut i vindarna innan barnen kommer hem från skolan. (Jag borde dammsuga också). Jag har insett att hälsobefrämjande för mig är bland annat att få fysisk utetid varje dag. Hälsa för både kropp och knopp. Bara med målet att må bra. Ja då blir hela dagen bra. Oavsett. Hur gör du en bra dag?

4 kommentarer

Add Yours
  1. trillingfarfar

    Visst singlar det ner några flingor allt emellanåt, men någon snömängd att tala om det har vi inte. Men nu kan jag åtminstone börja läsa av naturen lite grann.
    Spår i snön är alltid trevligt att följa!
    En liten inventering av markerna så att man ser vad som finns kvar i skogen efter höstens jakt!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s