En helt vanlig hemmahelg

En helt vanlig hemmahelg är bara bäst. Hemma bäst. I skogen. Det betyder inte vila för kroppen direkt men absolut vila för själen. Tid med familjen, både ute och inne. Den här helgen har vi varvat mycket matlagning och bortstädande av julen med jakt, skidäventyr och skoterturer. Älskar vår gård. Älskar att bo i skogen. Omgiven av frihet.

Där det är lite mer öppet har trädens snöbörda lättat rejält. Där det är lite tätare ligger fortfarande en hel del kvar. Vackert ändå.

De träd som fallit ner har många blivit till riktiga kalasplatser för bland annat hararna. Roligt att se trots allt. Har även sett fler andra spår efter dem än på hela vintern hittills. Roligt!

På tal om harar så har Norma fått jaga efter en och annan sådan. Många dagar under jullovet och även under denna helg. Det går inte fort då det är ganska mycket snö men då blir hon desto mer spårnoga. Hon har kämpat på mycket bra. (Bilden nedan från då det inte var riktigt lika mycket snö.)

Några mårdspår har vi också sett. Har flyttat runt några fällor. Hoppas någon ska lockas dit.

Det tar lite tid att åka runt och kolla till fällorna när minst en ska tolka. När Siri vägrar stanna hemma (får åka stundvis så att det inte blir alltför lång springtur). Men vad gör det? Vi har roligt och får en massa frisk luft. ❤

Nyskotern går hur fint som helst! Min yngsta bror sade att jag genast blev tjugo år äldre efter bytet till denna. Ha ha. Han ska nog få se vem som tar sig fram bäst!

En vanlig hemmahelg brukar även innehålla trevliga spontanbesök. Så även denna helg. Bland annat av min bror Johnny med familj. Så himla mysigt att få träffa dem och deras lilla Majken. Sönernas andra kusin. Kusinkärlek! ❤

Hoppas du också haft en toppenhelg fylld med sådant och sådana du älskar!

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s