Nyårsfirande med mycket väder och eld

De första vännerna anlände på morgonkvisten till en färgsprakande soluppgång. Lastade in grejor och av skotrar. Efter lite kaffe och varmkörning anlände resterande vänner. Några minusgrader och med ganska mycket vind och snö. Snöblåsigt väder. Vi packade lunchmat och drog i väg med skotrarna. Siktade på en stuga några mil bort.

När Daniel och Stellan gör eld blir det alltid en rejäl sådan…

Små och stora värmde sig vid brasan. De mittemellanstora stannade ute och lekte.

En gigantisk burk Bullens med diverse tillbehör blev en helt perfekt nyårslunch. Med grillade marshmallows och kanelbullar till efterrätt.

Innan vi var hemma hos oss igen hade mörkret anlänt. Vi gjorde en ny eld. I vår grillkåta. Drack kaffe och någon öl.

Sedan var det dags att byta ut understället och elden mot köket och spisen. Nyårsmiddag med tre rätter. Var sin rätt. Petra och Johnny bjöd på skagentoast och/eller rostbiffstoast till förrätt. Jag och Daniel bjöd på dovfiléer, potatisgratäng och olika kryddsmör till varmrätt. Jennie och Stellan bjöd på bärpajer med tillbehör till efterrätt. Mycket gott! Mycket trevligt!

Sönerna orkar inte vara vakna till midnatt ännu så vi tjuvstartade lite med att försöka få upp några nyårslyktor i luften. Det gick inte alls detta år. Det blåste ganska mycket fortfarande så antingen rev vi söner eller eldade upp delar av lyktan innan den ens var i närheten av att flyga. Nåväl, de gigantiska tomteblossen funkade i alla fall.

Medan barnen sussade streamade vi vuxna ”Grevinnan och betjänten”. Den har vi missat i flera år. Den tog ungefär fyra gånger så långt tid att se då det nog var mycket väder även för nätet. Roligt var det ändå. Vi skålade in det nya året med Prosecco och helt utan löften. Gjorde natt kort där efter. Efter ett nyårsfirande som inte kunde varit bättre. På bästa sätt och i bästa sällskap. ❤

Jag har inga direkta mål med kommande år men jag har mycket att se fram emot. Som till exempel sönernas ständiga utveckling (det händer så mycket varje år och det går bara lättare att göra saker tillsammans med dem), ett nytt kök, en hemlighetsfull resa med maken, jaktliga äventyr, fjällresor, mer träning och en sommartripp till Åre.

Inför det här nya spännande året önskar jag fortsättningsvis njuta av livet varje dag, så mycket det bara går. Jag önskar att mina nära och kära får vara friska och glada. Lite mer ytligt önskar jag även att jag kunde bli bättre i fotografering och bloggdesign. Gå någon kurs i det kanske? En drönare vore heller inte helt fel.

Vad gjorde du på nyårsafton och har du några löften, mål eller önskningar inför det nya året?

 

 

2 kommentarer

Add Yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s