Julledigt i glesbygden

Nästan en vecka har gått sedan julafton. Jag har varit helt ledig (med några korta stunders undantag). Tillsammans med familjen. Det var faktiskt länge sedan jag kände mig så ledig. I mestadels ljuvligt vinterväder.

Jag älskar julen men brukar vara ganska stressad att få bort den direkt under mellandagarna. Städa bort allt. I år är jag inte alls stressad, vill njuta av julen lite längre. Kanske för att jag inte riktigt hann med så mycket före? De lediga dagarna har vi spenderat med mycket gårdsjobb men även med mycket lek och mys, både ute och inne. Även om det hör till vanligheterna blir jag helt varm i hjärtat när sönerna leker runt i omgivande skog med pannlampor under mörka vinterkvällar. Älskade glesbygdsbarn. Och hundar. ❤

Jag har också röjt runt en del i skogen med pannlampa. På skidturer. Jag älskar det. Mörkret, tystnaden och friheten. Ja det är kanske ännu trevligare när det är ljust men ibland hinner man inte under de få ljusa timmarna dygnen bjuder på så här års. Det är i alla fall mycket lättare att åka lite vilse när det är mörkt, skogen ser då inte riktigt ut som den brukar. Men hem kommer jag alltid, så småningom.

I skoterlampans sken har det också blivit en hel del turer. Lagom till jul fick vi hämta vår nya pärla. En Lynx 49 Ranger. Mycket trevlig! Bild nedan från gårdagen då jag och maken (och Siri som minsann skulle hänga med) fick lite egentid för skotertur och koll av mårdfällor. I dagens sista halvljus.

I förrgår gjorde vi en bilburen utflykt. Hela familjen. Bland vintersol och älgar.

Till en annan glesbygd. Lite mer kustnära. Till min lillebror Johnny med familj. Snusa på deras första människovalp. Mitt syskonbarn nummer två. Fina Majken. ❤

På aftonsidan drog vi vidare till mina föräldrar. I Burträsk. Åt julbord nummer jag vet inte. Åtta kanske. Men det spelar ingen roll, på julbord finns alltid goda saker och valmöjligheten att välja just det man gillar bäst. När vi åkte hem på kvällen var det ett diskret norrsken trots att det varken var jättekallt eller jättesent. Norrsken får vara hur diskreta de vill, de är ändå alltid magiska! ❤

Idag var maken iväg på toppfågeljakt med en kompis. Jag och sönerna strök kopplet på Norma, hon som har kämpat på med bra drevtider i den ganska djupa snön under jullovet. Det finns inget bättre än när hundarna är helt nöjda och trötta av bästa slags tröttheten. Efter det de helst gör. Efter jakt. ❤

Daniel kom hem med jaktlycka. Efter timmar på skogsskidor och sitt längsta skott någonsin (352 meter). Imponerande. Siri var också imponerad. Ville gärna ha den fina tjädertuppen för sig själv.

Resten av denna dagen har jag egentligen bara städat. I huset och i gäststugorna. Fejat och renbäddat inför morgondagens efterlängtade gäster.

Imorgon som är sista dagen på detta år. Ett år med massor av upplevelser, jobb, äventyr, erfarenheter och fina människor. Ett år med mycket debet i minnesbanken. Tack 2018! Nu välkomnar vi snart ett nytt år, fyllt av massor som ännu inte varit. Så himla spännande! Ha ett riktigt gott nytt år!

 

 

 

 

8 kommentarer

Add Yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s