Julgårdsbesök

I lördags var det dags för det årliga och väldigt mysiga julbesöket på Berggård. Hos familjen Fanelli Lidén. I grannbyn Bjursele. Mingla bland folk och fä. Kolla in alla djuren och julmarknaden med närproducerade produkter. Provsmaka, fika och kasta sig runt i snön under tätt duggande godisregn. Såklart var även tomten där. Värmde sig vid brasan. Delade ut små paket och grillvänliga marshmallows till alla besökande människovalpar.

Den första vi mötte var tomtens häst. Uppenbarligen. Alternativt tomtehästen. Världens sötaste! Ej att förglömma fjällkorna i bakgrunden.

Nu önskar sig Henry även en ponny i julklapp. Tillsammans med en terriervalp. Ett tag även en isbjörnsunge men det fick vi stryka då han kom på att de faktiskt kan äta upp en då de blir nog stora…

Flera godisregn bjöd den generösa snögubben och renen på.

Tomten satt i grillkåtan och värmde sig. Väntade på barnen som alla var spända på besöket. Lite skräckblandad förtjusning. Henry och Harry börjar tvivla lite på dennes existens men är ganska övertygade om att någon av alla tomtar är den riktige. Oavsett vad storebror säger.

Så himla mysigt! Både gårdsbesöket och vintern som nu verkligen är på riktigt! Snö, lampor och tända ljus. Själv har jag dock inte trasslat ut utebelysningen ännu men inne är allt på plats.

Tack för besöket Melissa med familj! En driftig kvinna med många järn i elden. Hon som kom från Italien och hittade hem i Norrland. Sedermera även kärleken i en Norrlänning (självaste tomten som var på plats). Både hjärtligt och juligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s