En drömfredag i snöcamouflage

En efterlängtad jaktfredag. Tillsammans med maken. Det är bland det bästa som finns. Jag älskar att vi delar detta. Det var toppfågelpremiär för min del detta år och vilken premiärdag det blev. Vi skickade barnen med skolbussen och väntade in ljuset innan vi gav oss iväg till skogs.

Ganska snart fick vi syn på en ensam orrtupp i topp, det var inte särskilt långt men ganska öppet. Jag kröp tills jag trodde jag skulle få fri sikt. Bäddade ner mig och bössan i snön. Orren satt kvar. Jag sköt.

Med ett stort leende på läpparna fortsatte vi turen. En hel flock orrar flög över oss. Vi bestämde oss för att följa efter dem. Smyga oss fram i snön. De hade satt sig ner i ett gäng träd vid ett hygge. Vi kröp ut på hygget en bit och lade oss. Det var ganska långt. Daniel var chevaleresk och lät mig få chansen igen. Jag bäddade fast bössan så mycket jag kunde. Fick minnesbilder från toppjaktdagar då jag var höggravid med Edward, då jag först fick gräva en stor grop till min mage. Ha ha. Jag kramade avtryckaren och fick dagens andra jaktlycka.

Det var en hel del fåglar i farten denna dag. Vi smög på fler av dem. Några skrämde vi och några var av fel kön. Hönorna är fredade nu men det är väldigt roligt att se många av dem i alla fall. Bådar gott inför hösten.

Vi fortsatte pulsa fram. Nästa gång blir det skidor. Ännu mer snö har nu anlänt.

När vi nästan tänkt ge oss för dagen såg vi plötsligt den mäktiga silhuetten av en tjädertupp. Den synen man drömmer om. Både höst och vinter. Den satt med sträckt hals, sådär som de sitter precis innan de flyger iväg. Jag fick skynda mig på. Jag hann. Jag var världens lyckligaste.

Som om inte det var nog fick Daniel också skjuta en tjädertupp. Mäktigt! Med fyra vackra fåglar i säcken var vi mer än nöjda. Vilken dag! ❤

Vi såg även en annan mäktig fågel i topp. En mycket mindre önskvärd sådan med tanke på dess kostvanor. Häftig syn ändå.

När vi kom hem släppte vi Norma. För henne är snön inget problem ännu.

Hon fick ganska snart upp en hare. Drev den för fullt då sönerna kom hem med skolbussen. Vi fikade och fick sedan lov att skynda oss att genskjuta och ta fast Norma. Drevet gick läskigt nära en lite större väg. Man får tycka vad man vill om de moderna pejlarna men de kan verkligen vara livräddare. Bland annat.

Efter middagen hade vi fredagsmys ute. Hela familjen. Fortsatte byggandet av snögrotta i eldens och pannlampornas sken. En perfekt avslutning på en drömfredag! ❤

 

2 kommentarer

Add Yours
 1. trillingfarfar

  Grattis till era fina fångster! Fyra tuppar, varav två tjädertuppar är inte fy skam. Ni har det bra där uppe i norr. Härliga bländvita drivor, minusgrader som lockar till skidåkning och skoterkörning! Önskar er alla en riktigt God Jul och Ett fångstrikt Nytt år.
  Mitt bloggskrivande tycks ligga i dvala allt emellanåt. Men din blogg och dina fina bilder är en fröjd att ta del av!

  Gilla

  • detvildalivetinorr

   Tack snälla du! Det har verkligen varit fina dagar. Den enda som klagar är skogen, över all tung snö som fäller en hel del till marken. Hoppas ni också får lite av det vita guldet så här inför juletider. Och jaktlycka. God Jul till dig och de dina!

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s