Julstämning i regnet

Men först hade vi fler kalla, frostiga dagar. En gnistrande svartvit värld. Allt utom himlen som fortsatte bjuda på färgkalas både då solen gick upp och ner.

En morgon hemma på ”ranchen”. Genom pensionärskuvösens (inglasningens) frostdekorerade rutor.

En morgon vid Sikträsket. En sådan morgon då jag egentligen bara ska passera men måste dra handbromsen och springa ut i alldeles för lite kläder. För att se. För att fota. För att njuta.

Eftermiddagar hemma. När man hunnit hem innan mörkret sänkt sig. När man kan gå ”jaktpromenader”. Det om något är glesbygdslyx.

Jag har väldigt sällan problem med julstämningen, den brukar alltid infinna sig. Möjligen lite för tidigt men det är väl ett rätt angenämt problem? Jag har dock saknat det vita guldet. Tur att det har varit vitt av frost i alla fall. Hur har du det med julstämningen?

Lördag morgon när vi vaknade, jag och sönerna (maken hade åkt på jaktresa till Västmanland), fick vi ett litet julväderbakslag. Den efterlängtade snön var istället regn och mycket vind. Det regnade sidledes. Vi stökade på lite hemma och var ut en snabb tur med hundarna. Planen var att julstöka (städa och pynta) men vi bestämde oss för andra juliga äventyr istället. Vi packade lite snabbt en väska och tog bilen mot Skellefteå. Mot Tomtelandet på Blomsterslottet.

Tittade och lyssnade på allt fint där inne. Mötte upp min syster med kille och kompis. Handlade lite för mycket julpynt. Fikade gott i det lilla fiket med de små, söta kaffekopparna.

Någon timme senare drog vi vidare. Mot Burträsk. Till mina föräldrar. Mormor och morfar. Åt middag, lekte med gamla leksaker, spelade bandy i garaget, tittade på film och somnade ovaggade. Dagen efter var det dags för det årliga julbaket.

Vi tog en bakpaus för att besöka skyltsöndagen i Burträsk centrum. Det fortsatte regna. Mycket märkligt väder på en skyltsöndag här uppe. Men med tomtar, julsånger, glögg och loppis gick julens glada bud fram ändå.

Vi anlände hemma igår kväll. Med sönernas pepparkakshus intakta. Ställdes genast upp på en stövarsäker byrå på övervåningen.

Innan vi gick till sängs tände vi det första ljuset. Nu står julens dörr på glänt. Hoppas ni hade en fin första advent! ❤

 

 

 

2 kommentarer

Add Yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s