Recept på en bättresortens tisdag

Vi har pratat om det länge. Jag och min vän Gabriella. Att vi ska göra veckans tråkigaste dag till en roligare dag. Igår fick vi till det. Helt klart en bättresortens tisdag! ❤

Efter några timmars jobb, vid lunchtid, sammanstrålade vi. Jag, Gabriella och Jenny. I Bastuträsk. Vi packade in oss i min äventyrsbil och styrde längs den slingriga, kuperade grusvägen mot Abborrtjärn. Poppandes julmusik. Vintersolen lyste och frosten glittrade. Vindskyddet vi hade som mål låg i skugga men vi skymtade ett på andra sidan tjärnen (tjärnen som snarare är en sjö). Vi körde runt och gick en bit längs isen. Magiskt fin dag! Igen!

Vi kämpade igång en eld. Med alldeles för stora vedklabbar. Utan yxa men med kniv, tändstickor och näver. Det blev en rökig eld men eld var det.

Medan elden tog sig mer strosade vi runt lite kring vindskyddet. Kröp stundvis, för att försöka fånga det fina glittret på bild. Pratade och skrattade.

Vi hade med oss lunchlådor och korv. Kaffe, glögg, pepparkakor och pepparkaksmuffins till efterrätt. Pratade vidare. Bland annat om hur synd det är att berättartraditionen förr i tiden, runt elden, näst intill försvunnit. Vilken gemenskap det är. Med lärdomar, kunskaper och fantasi. Vissa saker var bättre förr.

Påfyllda med energi i både kropp och knopp gick vi en liten sväng för att kolla in omgivningarna. Tittade fascinerat där sjöbotten syntes under isen. Jenny passade även på att klättra upp i ett träd som bara ropade på just det. Att någon skulle klättra upp. Medan solen gick längre och längre ner.

När solen inte syntes längre och himlen börjat anta en pastellig rosa ton styrde vi tillbaka till våra jobb. Helnöjda över denna bättresortens tisdag. Energipåfyllda och eldrökluktande. Helt perfekt!

4 kommentarer

Add Yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s