Ute på hal is

Söndag. Det var en så kallad ”bättresortens” söndag. En sådan jag längtat efter. Multitasking av bästa sorterna. I riktigt vackerväder. Tillsammans med sönerna. På Fäboträsket. ❤

Vi började med att åka skridskor. Dylik is får jag gräva långt bak i minnet för att finna. Minnas. Som barn hände det oftare. Det är en hel del frihetskänsla med att susa fram längs en sjö. Det var lite kyligt om kinderna, lite vindigt. Det som lossnade ur isen efter skridskornas framfart virvlade iväg bakom oss. Solen var också där. Lyste upp skogen.

Jag skulle verkligen vilja ha riktiga långfärdsskridskor men frågan är om det löns? Bra skridskoisar är verkligen inget man får uppleva varje år härikring. Snarare vart femte år. På sin höjd. Några enstaka dagar dessutom.

Vi hade med gamla Wilda också. Hon var helnöjd. Lycklig som vi. Följde oss några varv på sjön inledningsvis.

Sedan var det dags för fiske och fika. Kombinerat.

Henry var dagens storfiskare. Han klådde oss alla. Han som alltid haft minst tålamod har nu snarare mest. Harry var stundvis ganska sur över Henrys fiskelycka. Över att han inte fick ens en endaste. Med tvillingar finns alltid gemenskap men även en ständig konkurrens.

Vi lämnade fisket en stund och smög mot Wilda som hade ståndskall på något. Vi hann tyvärr inte fram innan fågeln (förmodligen) tog till vingarna. Vi gick tillbaka. Solen började gå ner och färga himlen rosa.

När det var mer mörkt än ljust åkte vi hemåt. Mötte upp Daniel som varit på jakt. Han byxade abborrarna. Han är bäst på det (och mycket annat). Dagen före hade han haft en liknande dag ute med sönerna. En ”bättresortens” lördag. Fiskat, fikat och jagat (både hare och fågel).

Om någon undrar så är inte Henry skytten och hans bössa på bilden kan bara skjuta knallpulver. Lika glad över jaktlyckan är han för det. Att få hänga med. Att sedermera få äta orre till middag. Det är vi alla.

Medan de hade sin guldkantiga lördag var jag på jobb i Lycksele. Det var jag i två dagar. På både utbildningsuppdrag åt Muek och förtroendemannauppdrag åt Svenska Jägareförbundet. Jag blev vald som länsansvarig för JAQT (Jagande Aktiva Qvinnor i Tiden) och till min hjälp blev det även en ”vice” sådan i Åsa. Det ska bli väldigt roligt!

Roligt ska det även bli imorgon. Då vi ska vi försöka ha även en ”bättresortens” tisdag. I Bastuträsk. Håll tummarna att det blir lika fint väder som idag.

 

 

6 kommentarer

Add Yours
 1. Märta

  Kanske en ”dum” fråga (fast det finns ju inga dumma frågor): Hur går det till att göra upp eld på isen? Smälter den inte? Tänk om hela brasan sjunker ner i ett stort hål
  undrar en göteborgare

  Gilla

  • detvildalivetinorr

   Det går finfint. Isen var mer än två decimeter tjock. Elden smälter ner väldigt lite faktiskt, man får dock lägga på mer ved än vanligt. Absolut inte den ultimata platsen egentligen men kan man elda, fika och fiska samtidigt så… ☺

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s