Från hjärta till hjärta

Förra veckan var hektisk. Men samtidigt hjärtlig. I slutet av veckan anlände jag till Storuman. För att förena nytta med nöje. Utbildningsuppdrag och besök hos efterlängtade, ekohusbyggande vänner. Heidi och Björn. Jag fick soppmiddag, vin och spännande samtalsämnen.  Hjärtligt! Som alltid i deras sällskap.

Kvällen fortlöpte i den andan. Emellanåt hann vi även träna på annat hjärtligt. På HLR (Hjärt- och Lungräddning). Jag hade med dockor och annat till utbildningsuppdraget dagen efter (YKB 5 och Hjälp på väg). Vi övade och diskuterade erfarenheter och skillnader i HLR på vuxna och barn. En hel del skratt blev det också. Blandat med allvar. Det är mycket viktigt att kunna HLR.

Kvällen gick fort. Som tiden alltid gör då man har trevligt. Dagen efter var det utbildningsdags. Även den dagen gick fort. Väldigt duktiga deltagare. Väldigt viktig kurs. Nedan en bild från en av våra arrangerade trafikolyckor.

Annat viktigt och hjärtligt är naturen. Alltid. Senaste tiden har den bjudit på en hel del fina färger, dimma och minusgrader. Perfekt för återhämtning. ❤

Hjärtliga stunder med gamla Wilda. Hon vill ha mer närhet nu än någonsin. Får sova på övervåningen, nära oss, trots att det egentligen inte är tillåtet. Dispens för gammal hund. Om mindre än en månad blir hon 11 år. Det märks. Vi tar vara på de hjärtliga stunderna. ❤

Unghunden Siri vill alltid ha närhet. När hon är inne. Vill ha jakt, bus och kel. I den ordningen. Lycklig när lillhusse Henry drar ut på nattningen. När han verkligen måste kramas en gång till (bland annat). Vår kramgoa buffel Henry som orättvist verkar drabbas av allt möjligt. Som oförtrutet kämpar på. Go och glad. Trots tråkiga besked och begränsningar. Älskade hjärtan. ❤

Jag vet att man ska fokusera på allt som man faktiskt kan göra. Att man inte ska fokusera på begränsningar. Det är lättare sagt än gjort kan jag tycka. Speciellt om det gäller ens barn. Hur tänker du? Hur gör du?

 

 

2 kommentarer

Add Yours
 1. trillingfarfar

  Små barn sägs betyda små bekymmer, stora barn är lika med stora bekymmer. Har alltid varit en liten harhjärtad typ, som alltid varit bekymrad för andras hälsa. Gäller såväl min fru som våra barn och barnbarn. Min egen hälsa har alltid fått stå åt sidan, men så har jag också fått vara någorlunda frisk hela mitt liv. Förutom några år då hjärtat och psyket satte lite begränsningar i mitt liv. Men det som inte dödar så stärker! Hoppas er Henry slipper flera motgångar och att ni och alla era barn och hundar får en riktig glad och trevlig vinter!

  Gillad av 1 person

  • detvildalivetinorr

   Tack snälla! Det är ändå en väldigt fin egenskap att bekymra sig om andra. Tycker jag. Men det kan vara tungt också. 🧡
   Som trebarnsmor blir jag lite bekymrad över det där ordspråket om vad som väntar med stora barn. Ha ha. Jag hoppas snarare på andra bekymmer än stora sådana.
   Ha det bäst och stort grattis till mården!

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s