Uppåt väggarna

Det har hänt saker. På en del väggar. Vilda väggar. Vilt uppåt väggarna. Hemma i skogen.

För några veckor sedan gjorde vi klara våra fina troféer från höstens hjortjakt i Södermanland. Nu hänger de på väggen. Bevarade minnen. Vackra minnen. Minnen för livet. Svärfar har gjort de fina sköldarna i mitt favoritmaterial ”gammladuvirke”. Mina två fick hedersplatser i vardagsrummet.

På övervåningen har det också hänt grejor. Golvmattan är utbytt och vårt sovrum har fått nya tapeter. En finsk tapet. Det är inte riktigt klart där inne men ni får ett litet smakprov från min sängända så länge. Som synes är även vår sänggavel av ”gammladuvirke”. Jag har ritat och svärfar snickrat. Annat vilt på omgivande väggar.

I somras gjorde jag några fina fynd till hemmaväggarna. På en antikaffärutflykt tillsammans med min svägerska Josefin. Två fina tryck och en lodjurslitografi. I ärlighetens namn behövde vi verkligen inte fler tavlor men kan man egentligen ha för många? När vilda motiv dyker upp har jag svårt att hålla mig. Så småningom vet jag att de kommer att finna sin plats i vårt hem.

Förra veckan fanns det gott om vilda djur även på andra väggar. I de fina, vilda konferenssalarna på Anisa i Lycksele. Jag höll utbildning i ”Lodjursrummet”. Passade mig som handen i handsken.

Igår var jag på utbildningsuppdrag i Luleåtrakten. Anlände dit kvällen före. Till fina Örnvik. Somnade faktiskt väldigt ovaggad trots fondväggen. Eller kanske tack vare den.

Själv har jag också varit lite uppåt väggarna. Inte direkt galen men ganska upprörd. Över lite olika saker. Det mesta har fått en lösning. Jag måste träna på att vara mindre snäll och mer sträng. Eller kanske behöver jag bara en snus? Hur det än är har jag i alla fall varit mer längs vägarna än uppåt väggarna. Blöta och leriga vägar. Ibland isiga. Väldigt nöjd med nya bilen. Idag styrde vi till Storuman. Jag och pärlan.

4 kommentarer

Add Yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s