Veckan som började med en halo och slutade med slut…

Veckan startade med en kall och tidig måndag morgon. Nästan tjugo minusgrader. Utbildningsuppdrag i Lycksele. Ackompanjerat av en magisk halo. Så stark att den knappt gick att se på.

Efter kallväder blev det mildväder. Med mycket nederbörd. Både i form av snö och regn. Massor. Det började i Härnösand. Högt i tak på utbildningen, lågt i tak på himlen.

Jag tog inlandsvägar hemåt. Drygt 40 mil. Översnöade vägar. Mycket snö och regn. Om vart annat. Det gick sakta, det var isigt, det var alldeles för mycket sport  på radion. Jag körde faktiskt inte fel i Junsele vilket jag oftast gör av någon konstig anledning. Inte när jag ska hem men när jag ska bort. Det blir något konstigt med min inre kompass där. Jag var ändå irriterad. Nästan hela vägen hem. Mest på bilen. Att byta ut pickupen mot en vanlig bil ter sig mer och mer som en väldigt dålig idé!

Den här veckan är det höstlov. Novemberlov. För barnen. En ganska tråkig tid att ha lov på kan jag tycka. Men ändå inte. Det är såklart alltid kul att ha lov. Jag läste att detta lov förr i tiden hette ”potatislov”, att barnen då var lediga för att hjälpa till att ta upp potatis och annat på jordbruket hemmavid. Det känns mer logiskt.

Här hemma åkte tvillingarna på några dagars ledighet (och miljöträning) hos farmor och farfar i Skellefteå. Edward har följt Daniel några dagar på jobbet och sedan mig. Igår hade vi myskväll. Jag och Edde. ❤

Edde har skött tvillingarnas kråkfälla. Medan de varit i människobyn. Inte mindre än fem nötskrikor har han fångat. Vilken jaktglädje! ❤

Jag har mest haft kuddglädje. Köpte en vintrig variant i Härnösand. Man kan inte ha för många kuddar!

Igår blev jag även övertygad om en annan idé jag grunnat på ett tag. Att jag verkligen skulle prova att sluta snusa. Igen. Det var länge sedan sist och det går sällan speciellt bra. Men nu har det gått ett dygn och det dygnet har faktiskt gått riktigt bra. Jag har varken haft någon paniksnusångest, några klimakteriesvettningar eller andra slutasnusasymptom. Än så länge. Har du några bra tips på hur detta kan bli hållbart får du gärna säga till!

Happy halloween så länge!

 

 

2 kommentarer

Add Yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s