Ögonblick av glesbygdslycka

Det krävs inte så mycket egentligen. För vår slags glesbygdslycka. Familj, skog, jakt och väder. Allt finns dessutom här hemma. I glesbygden. Bara det är lycka i sig. Här kommer några ögonblick från helgen.

Egentid med Siri i fågelskogen. Både i sol och lite lätt snöfall. Väldigt lite fågel på backen denna helg. Skönt med skogstid ändå. Frisk luft. Ännu mer efter en hektisk jobbvecka med försenade flyg. Än en gång. Jag blir inte ens förvånad längre. Väl i skogen glömmer jag det mesta. Som att jag var hemma från Göteborg halv fyra på torsdag morgon.

Jag och Daniel har jagat i skift med hundarna. Med barnen. I vanlig ordning. Jaktlycka hade Daniel dock på egen hand. På toppfågeljakt. En fin orrtupp. Min sol i solen.

Även tvillingarna har haft jaktlycka. Helgens absolut roligaste jaktlycka. Första bytet i sin presentfälla. En nötskrika. Överlyckliga.

Det sägs att nötskrika är gott. Vi har aldrig provat men nu är det nog dags. Även att göra något pyssligt av fjädrarna kanske? Bevara minnet. Har du några tips eller idéer?

En av harjaktdagarna fixade Norma haren själv. Efter en dryg timmes drev. Hon tog den. Det är verkligen inte önskvärt. Inget vi alls hade räknat med. Inget som brukar hända. Så det kan bli. Hon var väldigt nöjd i alla fall.

God mat hör också glesbygdslyckan till. Gärna vilt. Såklart. Gärna mat eller fika ute eller i grillkåtan. Ibland får man ta vad man haver. Att grilla. Som julskum och kaneläpplen. Till mellanmål.

Sönerna täljde träbitar utanför medan jag gjorde eld.

Så lite tid, så mycket mys. ❤

Sönerna har åkt bob och madrass på nästan varenda centimeter av den lilla snö vi fått hittills. Lyckan var total när vi även körde ett varv skoter på ängen. Bara för att. Medan solen gick ner.

Även Wilda älskar snön. Rullar mer än gärna runt i den. Strosar omkring i den. Blir busig och ung i sinnet. Vår fina, gamla Wilda. ❤

Tiden inomhus har vi mest spenderat en trappa upp. På övervåningen.

Vi har stökat och fixat. Flyttat undan alla möbler. Imorgon kommer målarna. Mattorna ska bytas och vårt sovrum ska tapetseras om. Det ska bli så himla roligt att se resultatet! Jag längtar. Medan de jobbar på drar jag på jobbuppdrag till Lycksele, Bastuträsk och Härnösand. Önskar Er alla en trevlig veckostart!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s