En skog av möjligheter

En skog av vackerheter. En stark känsla av förväntan. När man fyller kaffetermosen och knyter kängorna. Packar ryggsäcken. Plockar fram bössan. Inget som går snabbt nog, för den ivriga och lika förväntansfulla jakthunden.

Att få se villebrådet på väg ut. Det stärker känslan av förväntan.

Eller när vädret är så där härligt lågt i tak. Riktigt jaktväder. Det ingiver hopp. Förväntan. Hänförd över skogarna och utsikten i vår omedelbara närhet. I ”Bästerbotten”.

Att få lite hoppfull kvalitetstid i skogen med kärleken är bland det bästa jag vet. Smälter in så gott vi kan. Med den. Skogen. Tillsammans. ❤

Att utforska lite nya ställen. Vackert höstiga. Med skog, vatten och dimma.

Eller omgiven av träd som når ända upp till himlen. Nästan. Lite glest och mycket utsikt på det. Så himla fint!

Även om det regnar är det fint. Hundarna vill ut ändå. En själv också. Friskt!

Man kan med fördel kombinera fler saker i skogen. Som jakt och fiske till exempel. Det tycker barnen i alla fall. Bättre det än inget alls tycker jag.

Under helgen har vi även besök. Hemma. I skogen. Av vår vän Kjell. Ända från Göteborgstrakten. Jakt och jaktliga berättelser. I matchande skjortor.

Jaktlycka igår. För Daniel och Siri. Efter riktigt bra jobb. Sådär som när förväntningarna verkligen infrias. Rejält.

En tjädertupp som tillfälligt hängdes upp i skogen. Sedan i ladugården. En middag att se fram emot. Ända tills i morse. När jag jag gick ner i ladugården och endast huvudet hängde kvar. Jag gissar att det var räven som missunnade oss den. Fräckt och oväntat. Jag kommer att ge igen.

Jaktdagarna är alltid fyllda av möjligheter, utmaningar och förväntningar. Ofta blir det inte alls som man tänkt. Åt endera hållet. Ändå alltid härligt. Vackert. Alltid längtar man till nästa gång. ❤

2 kommentarer

Add Yours
 1. trillingfarfar

  Länge sedan jag besökt din blogg och jag ser att stor glädje har upplevts både i skog och mark!. Själv har jag varit lat med att uppdatera min blogg, har inget av värde att sätta ut. Jakten som började så fint har gått i stå. Vår Ronja börjar bli smått less på att leta fåglar som knappast finns. Och de fåglar vi hittar vägrar sätta sig eller sitta kvar. Men nu har jag bestämt mig. När en ny säsong tar vid blir det premiär i de svenska skogarna. Nu är det redan försent för att få några ”lätta” fåglar att sitta för Ronjas skall. Så vi får närmast rikta in oss på lite kvalitetstid i skogen och hoppas gråbenen går en ond bråd till mötes. Inte en dag nu så inte några observationer kommer in!

  Gillad av 1 person

  • detvildalivetinorr

   Ja vad trevlig tid det har varit. Eller det är en himla trevlig tid. Hoppas snön dröjer ett tag till. Det låter som att du har en mycket bra plan inför nästa säsong. Mycket tråkigt att höra att fåglarna sinat och gråben ökat. Lidsamt!

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s