Kvällsmat på Öland

Jag var lite nervös. Att det skulle strula till sig med resan. Det gör ju ofta det när jag ska åka långt. Oavsett fordon. Jag höll alla tummar och tår i måndags. När jag skulle flyga ner till Kalmar. En liten försening från Umeå gav mig inte mycket tid till nästa flyg men jag hann. Vågade pusta ut först när jag satt i nästa plan. När det var klart för avfärd.

När jag landade i Kalmar hade mörkret lagt sig. Men inne på flygplatsen väntade solen Erica. Jag har bara träffat henne en gång tidigare i verkligheten men vi har pratat mycket på andra sätt. En riktigt likasinnad jägarmamma. Från en helt annan del av Sverige. Hur kul som helst! Hon tog med mig till ön. Till Öland. Till deras fina jägarhem där hennes sambo lagade öländska rådjursburgare för fulla muggar. Hur gott som helst. Hur trevligt som helst.

Ett hem där man kände sig som hemma.

Det blev lite väl kort om tid. Men bättre med lite tid än ingen alls. Vi har planer för framtida äventyr.

På kvällskvisten skjutsade de mig till hotellet. Scandic Väst. Där jag både skulle sova och hålla utbildning dagen efter. Fint hotell och fräscha rum (helt utan halvläskiga gosedjur).

Jag hade fantastiskt trevliga kursdeltagare dagen efter. Vilket deltagare allt som oftast är. Det gör i sin tur jobbet ännu roligare. Tacksamt. Tacksam var dock inte riktigt ledordet då jag skulle åka hemåt. Från Kalmar till Arlanda gick det bra men inte sedan. Den enda raden på flygplanstavlan som lyste rött var mitt flyg. Istället för avfärd 22.30 var det förväntat till cirka 00.30. Kanske. Det stod trasigt i Skellefteå och inväntade tekniker från Stockholm. Man fick hundra kronor som kompensation. Att handla för på flygplatsen. Jag köpte en bok. En till. Jag hade redan två i min väska men man kan inte ha för många resböcker. Eller böcker över huvud taget. Jag hann dessutom läsa nästan två under denna resa.

Vid 01.00 satt jag på planet. Mot Umeå. Somnade nästan direkt. Försökte kämpa upp ögonen medan vi gick ned för landning. Spände magen inför själva landningen. Det gör jag alltid har jag märkt. Men istället för att landa for vi i full fart uppåt igen. Lite läskigt. Det var så dimmigt att de kunde inte landa. Efter ytterligare en stund i luften provade de landa på en annan bana. Det gick vägen. Puh! Vid 02.30 stod jag och väntade på väskan. Den kom med. Började köra hemåt men med två timmars bilkörning den tiden valde jag att halvera vägen och åkte hem till mina föräldrar. Sov några timmar där innan jag styrde vidare mot åkerijobb i Bastuträsk. Kände mig lite bakis hela dagen. Utan att alls vara det. Stort tack till maken och morfarn som styrde upp livspusslandet denna gång. ❤

4 kommentarer

Add Yours
 1. Anna-stina Karlberg

  Du har verkligen äventyrliga resor må jag säga. Men slutet gott, allting gott. Mycket förståndigt av dig att stanna och sova över hos mor och far. Bilkörning när man är sömnig är inte att rekommendera.Hoppas du får vara hemma ett tag nu och slipper oron i magen inför nya flygresor. Och tack för dina härliga berättelse.

  Gillad av 1 person

  • detvildalivetinorr

   Tack snälla Anna-stina! Nä man är verkligen ingen bra bilförare när man är trött. Det bör man undvika. Nu blir jag i hemmalänet en vecka i alla fall sedan är det dags igen. För en längre tur. Vi får se hur äventyrlig den blir. 😅
   Ha en jättetrevlig helg!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s