Resväder

Det är nästan alltid mycket av det. Mycket väder. När jag ska resa någonstans. När jag ska åka lite längre. Eller kanske åker jag långt lite för ofta?

Som för tre veckor sedan. Då skulle jag till Stockholm. Igen. På höstens blåsigaste dag. Jag förstod att det skulle bli problem då det låg barriga kvistar längs vägen mot flygplatsen. I Umeå. Det blåste huggorm minst sagt. Varför säger man så förresten? Gillar huggormar vind?

Inne på flygplatsen var det fullt med folk. Flera plan var försenade. Man såg planen försöka landa men utan att lyckas. Medan min uppdragsgivare letade andra möjliga resesätt lyckades ett plan landa. Det var mitt. När jag satt i planet undrade jag om det var klokt. Att åka upp i huggormsvinden. Planet, som var ovanligt stort, svajade stillastående från sida till sida. På vägen upp skulle kaptenen köra extra fort sade han. Då skulle det gå bra. Då svajade det även upp och ner. Jag brukar inte svära men hörde mig själv väsa fram ett ”fy fan”.

Bilden ovan är från en trevligare flygtur. Väl uppe i luften gick det ändå bra. Den där blåsiga dagen. Till huvudstaden kom vi. Sent om sider. Där var det lugnt. Med vind i alla fall.

Några dagar senare skulle jag till Luleå. Tidigt som tusan på morgonkvisten. Daniel vet vilket dåligt resväder jag brukar lyckas få. Kärleksfullt hade han bytt sulor på bilen kvällen före. Jag hann inte mer än över Norrbottensgränsen förrän vägen gick från svartgrå till vit. Mycket vit. Allt hade dock tinat bort innan jag skulle hem. Istället regnade det. Då jag lämnade Örnvik Hotell & Konferens. Ett riktigt fint ställe med mycket historia i väggarna. LKAB hade stället som barnkoloni mellan åren 1927-1966. För att barnen från Malmfälten skulle få uppleva diverse hälsobetingelser. Jag gillar platser med historia.

Några dagar senare skulle jag till Arvidsjaur. För att utbilda ett nytt, trevligt gäng yrkesförare. I lagar och regler (YKB 3) dagen till ära. Då snöade det ännu mer. Så här såg det ut på hemmavägen vid avfärd. Snett bakom sex på morgonen.

Det var snö och renar. Både ute och inne. Det mesta tinade bort under dagen (ute i alla fall). Igen.

Laponia är faktiskt en av mina favoriter vad gäller hotell och konferens. Väldigt bra fika och mat. Väldigt mysigt. Helt i min smak.

Mellan jobbresorna har jag jobbat närmare hemmavid. På åkerikontoren i Bastuträsk. Då har det nästan bara varit fint väder minsann. Älskar att det är nära till skog och mark även där. Och när man hinner klämma in en lunchpromenad i det.

Vissa dagar har det blivit flera resor till jobbet i Bastuträsk. Sönerna jublar om de ”måste” följa med. Speciellt om morbror Philip också är där. Jag känner ibland att det är svårt att vidga sönernas vyer vad gäller yrken. Andra yrken än just sådana som involverar tunga fordon. De blir ju väl indoktrinerade. Av både mig och Daniel och många runt om oss. Det viktigaste är ändå att de blir precis vad de vill bli. Att de gjort sitt bästa i skolan så att har större möjligheter att bli precis vad de vill.

Förra veckan var det mest halkigt. På vägarna. Jag jobbade några dagar i Bastuträsk och utbildade i två dagar. I Lycksele och Arvidsjaur. Igen. Nu var det ingen snö kvar.

Mellan det har jag varit hemma med familjen och djuren. Såklart. Sprungit runt i Daniels alldeles för stora träskor och jagat norrsken på kvällarna. Det var flera magiska norrskenskvällar i rad. Jag fick inte en enda vettig bild egentligen men jag njöt av stunderna. Och att hänga med familjen.

Idag har jag haft kontorstjänst i Bastuträsk i några timmar och sedan kört 15 mil i lite hagel och mycket regn. Till flygplatsen. I Umeå. För att resa mot Kalmar. Jag hoppas innerligt att vädret är med mig idag och att alla plan är i tid. Så att jag kan hinna med både nöje och nytta i Kalmar med omnejd.

Jag hörde på radion, på vägen hit, att mer katastrofväder drabbat världen. Frankrike denna gång. Så jag ska inte klaga när det bara är mycket väder. Det kan också vara utvecklande. Att försöka ta sig fram i. Ha en toppenbra veckostart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s