Tvillingar i skog och mark

Jag kommer aldrig att glömma när vi skulle på ultraljud. Graviditet nummer två. För ganska prick sex och ett halvt år sedan. Jag hade väldigt stor mage men det hade jag även första gången. Jag anade inga ”ugglor i mossen”. En vecka före hade vi dessutom hämtat hem en stövarvalp. Norma.

Valpen och vår förstfödde son, Edward, fick vara hos gudföräldrarna i Skellefteå medan jag och maken åkte till lasarettet. På ultraljud. Vi skojade lite i väntrummet, sade att vi skulle skämta med våra närmaste att det var tvillingar i magen. Sedan låg jag på bristen med magen kletig av gel och en barnmorska som snabbt drog ultraljudsgrejen över magen. Då såg jag att det var något där. Det är alltid skönt. Då vet man att man inte är skendräktig i alla fall. Sedan undrade barnmorskan om vi såg det hon sett? Vi skakade försiktigt på huvudet. Jag svalde nog någon extra gång. ”Det är två” sade hon leende. Jag började genast storgrina. Fulgrina. Min man sade ingenting, det händer väldigt sällan. Sedan behövde han akut gå på toaletten. Jag fortsatte fulgrina. Tokmycket ångest över att det var två men också över det faktum att vissa inte ens kan få barn och att jag storgrinade för att det var två. Fler läkare kom och tröstade. Det blir alltid någon slags reaktion sade de. Det höll i sig. Jag grinade nog i flera dagar. Veckor. Månader. Till och från. Daniel funderade på bilbyte, skoterbyte, bygga ut huset, sälja fjällstugan och mycket annat. Mycket praktiskt. Jag undrade hur vi skulle klara av detta? Hur fixar man att ta hand om tvillingar? Ångesten höll i sig. Till den 15 oktober 2012. För sex år sedan imorgon. Två dagar före beräknat datum kom de till världen. Henry och Harry. Långt ifrån odramatiskt. Inte heller en dag jag kommer att glömma. Såhär i efterhand släppte nog ändå mycket ångest redan då. Trots allt. Kärleken gör så. Sju dagar senare hade de varit på sin första harjakt och sussade gott hemma i sin säng. ❤

Allt gick faktiskt över förväntan. Säger jag nu i efterhand. De åt och sov bra vilket nog gjorde underverk. Storebror var jättesnäll. Stundvis kändes det mycket som ett liv i en blöjfabrik. Man fick vara ganska kreativ och påhittig som förälder. Speciellt för att få med dem på äventyr i skog och mark. Det gjorde vi alla dagar. Året om. Allt är möjligt om man bara vill. Allt går lättare om man bor där man vill bo. I skogen i vårt fall. Här nedan var de två månader. I skoterpulkan. Då hela familjen kollade mårdfällorna.

Igår satt jag i gästrummet och slog in presenter. Till våra blivande sexåringar. Med alltid lika spännande önskelistor. Som kråkfällan till exempel. Den var svår att slå in så jag täckte över den och förberedde en skattjakt istället.

Idag har vi bakat tårtor. Henry och Harry har komponerat, bakat och dekorerat. Harry skulle ha en massa choklad och blåbär. Henry skulle ha en massa vanilj och jordgubb. Olika bär. Olika som bär. Både på utsidan och insidan. Bråkar mycket men leker också mycket. Älskade barn. ❤

Jag mötte en annan tvillingmamma i veckan. Hon såg lite sur ut. Kanske var hon bara trött? Det var jag också. Just den höstkvällen. Piggnade till efter vårt möte.

Ännu piggare blev jag efter ett annat tvillingmöte. I förrgår. Inte långt hemifrån.

Utmanande tvillingar. Sådana är de. Dubbelt så mycket jobb (minst), dubbelt så mycket kärlek. ❤

 

2 kommentarer

Add Yours
    • detvildalivetinorr

      Så himla trevligt med trillingbesök! Om tvillingar är mycket så kan jag knappt föreställa mig tre. Tur att de bjuder på mycket av den där kärleken också. Allt går också lättare med tiden tycker jag. Samtidigt som tiden går märkbart fortare. Lite kluvet det där. Ha det bäst tillsammans med de dina! 🌟

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s