HAPPY SEPTEMBER

September är en favoritmånad. Helgen har varit en favorithelg. Hemmavid med familjen. Med alla önskvärda ingredienser. Med massor av frisk luft.

Det var en ganska tuff jobbvecka. Jag kände det på humöret. Några timmar i fågelskogen tillsammans med Siri rådde bot på det. Färgerna, luften, stillheten. Som balsam för själen.

Siri har hittat en hel del fåglar under helgen. De har suttit väldigt dåligt. Jag vet egentligen inte varför. Förutsättningarna har varit goda. Men så är det med jakt. Bara att ta nya tag.

Man känner sig liten i det stora. I skogen. På ett bra sätt. Privilegierad. Att få smyga runt i den fina höstskogen. Korsa och följa vilda spår. Stöta på ett och annat vilt. Ta för sig av blåbär som är så mogna att de lossnar vid minsta beröring. Sätta sig på en sten och njuta av tystnaden. Beskåda naturens konstverk.

Vi har fyllt på rikedomar i frysboxarna. Styckat dov. Med hjälp av stuggrannen. Med hjälp av barnen. Henry hjälpte till med köttfärsen. Räknade upp saker vi kan tillaga av det. Full koll. Det värmer i hjärtat.

Nästan alla helgens mål har vi ätit ute. Det har vi längtat efter. Efter vackra, svala septemberkvällar. Att sitta ute och njuta av. Dovskav, rådjurshamburgare och en massa kaffe. Bland annat.

Mitt på lördagen var det gränsfall till för varmt för hundarna. Jag och tvillingarna for istället till en av våra favoritsjöar. För att fiska. Enligt önskemål från de små. Det nappade ganska dåligt men räckte till fiskelycka. Storleken har ingen betydelse.

En ansenlig del av tiden plockade vi skräp. Bärplockarskräp. Ingen tvekan om den saken. Vid vår fina sjö. Ingen tvekan om graden av vår irritation. Dessutom var vår mjärde kastad i vattnet och snöret avslitet. Vem som gjort det vet vi inte med självklarhet men vilken människa gör så? Det var bara tur att ingen fisk plågats ihjäl där inne. Jag glömde dessutom bort att mina stövlar var trasiga när jag klampade ut för att hämta in den. Resten av tiden fikade vi.

Idag har det varit lite småregnigt och dimmigt hela dagen. Fint och friskt. Vi delade upp oss på lite olika jakter. Jag, Harry och Norma for till harskogen. Harry stryker kopplet på kompisen.

Varmchoklad är ett måste på harpass. Passar bra till funderingar, samtal och något att tälja på. Till upptag och drev. Tyvärr slutade (även detta) drev i den närliggande bergtäkten. Tidigt på säsongen gillar hararna att dra ditåt. Ett väldigt eländigt område för en hund. Bara skynda sig att hämta den fyrfota kompisen.

Ikväll följer jag valvakan med spänning. Gör du det? När jag var ute och sprang tidigare ikväll mötte jag en granne några kilometer ner. Han hade dagen till ära målat om cykeln till en blå nyans. Han hade även cyklat till Norsjö (ungefär tre mil tur och retur) för att göra sitt val. Jag hoppas också att det det blir skiftningar i de politiska nyanserna. Att de blir mer som cykeln. Håller tummarna! Avslutar med andra nyanser. Med vackra septembernyanser i Västerbottens inland.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s