DRÖMMIG JAKTHELG I SÖDERN

När jag fyllde 40 år fick jag ett väldigt fint kort. Där stod det att jag och maken skulle få åka ner till vänner i Södermanland och jaga hjort (bland annat) första helgen i september. Att få skjuta en dovhjort har länge funnits på min bucketlist. Aldrig kunde jag drömma om att jag dessutom skulle få skjuta två stycken. Otroligt fina djur. Otroligt goda. Otroligt mycket jaktlycka. Vi är så innerligt tacksamma över hela helgen. Mycket jakt, trevliga människor och god mat. STORT TACK till alla inblandade som gjorde helgen möjlig (hit räknas såklart även farmor och farfar som styrde upp allt hemmavid under tiden)! ❤

Daniel fick också skjuta en hjort. En stånghjort med lite sämre anlag. Bra avskjutningshjort.

Med ganska mycket bultande hjärta och puls i öronen passade jag på att fota några hjortar medan jag väntade på besked om vad som fick skjutas (efter att jag skjutit den första). Hur vackra är de inte!?!

Det sköts fler hjortar under helgen. Av de andra. Vår ”jaktvärd” (både värd och jaktguide) Robban (även mästare på urtagning) och min Daniel vid Robbans pappas gigantiska hjort i slakteriet. Inte hornmässigt men kroppsligt. Imponerande 128 kilo i levandevikt.

Förutom hjortjakt fick vi även prova på sjöfågeljakt. Jag har provat det några gånger hemmavid då jag var yngre men här är det väldigt ont om sjöfågel. Får man avfyra bössan en gång så har man tur och då är det allt som oftast tomt på fågel efter det. Oavsett om man träffat eller inte. I viltrika Södermanland fanns det såklart många fler även av sjöfåglar. Tydligen väldigt lite just när vi var där men ändå många fler än härikring.

Duktig fyrfota apportör en av dagarna.

Duktig tvåbent apportör (jaktvärden Robban) en annan dag.

Södermanland är väldigt vackert. Kulligt och bördigt med många fina träd. Med massor av vilt. En fin kväll när jag satt på pass kom get och kid så nära att jag nästan kunnat ta på dem. Jag ville inte skrämma dem utan höll nästan andan tills geten till slut förmodligen kände min mänskliga doft. Hennes avkomma hann inte riktigt med att mamman försvann. Lockade några gånger och då passade jag på att ta upp kameran. Sötaste passbesöket!

Det var en himla fin kväll! Nästan sommarvärme. Ja med norrländska mått var det absolut det!

På bilden ovan ser man vingarna av något som liknade en trollslända men mindre och mer kompakt. En sörmländsk trollslända? Den var fin! Det var dock inte hjortlusflugorna som jag fick stifta bekantskap med. En hade bosatt sig i mitt hår. Himla tur att snälla Linda (Robbans fru) räddade mig ifrån den innan alltför stor panik från min sida. Paniken var ännu närmare när vi var på väg hem i måndags och det visade sig att Daniel hade en fästing på armen. Fästingar är nog faktiskt bland det värsta jag vet. Jag vet egentligen inte varför (utseende, beteende, sjukdomar?) Det är tur att de är extremt sällsynta här uppe! Sällsynta är också vissa vägskyltar där nere. För oss norrlänningar. Häftigt!

Häftigt är det även på Öster Malma. Daniel hade aldrig varit där så vi for dit på en liten sightseeing en dag. Kollade in omgivningarna. Shoppade några fina grejor i den finfina gårdsbutiken.

Måndag styrde vi hemåt. Efter en fantastisk helg. Med minnen för livet. Stort tack igen! ❤

 

 

 

 

 

 

 

2 kommentarer

Add Yours
  1. Katta Bucketlife

    Vilken spännande helg! Blir nästan sugen på att jaga, fast jag nog känner att jag inte skulle kunna trycka in avtryckaren ändå. Men jag vill gärna ta jägarexamen, för att lära mig allt som den omfattar.
    Vilken fin 40-årspresent av dina nära & kära!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s