En ny epok…

Epok är väl kanske att ta i men som förälder kan det kännas så ibland. Som när ens barn plötsligt står och väntar på skolbussen. Alla tre. Med tunga ryggsäckar fulla av alla möjliga utekläder, frukt och ett skinande nytt busskort (för tvillingarnas del). Edward har börjat andra klass medan Henry och Harry börjat förskoleklass (som är obligatoriskt från och med i år). Det låter klyschigt men tiden går fort. Så är det bara.

Edward har dessutom åkt hem själv efter skolan. Varje dag. Varit väldigt nöjd. Motionerat alla hundar var för sig och dukat middagsbordet innan vi andra hunnit hem. Fina, duktiga storkillen! ❤

Det var i tisdags. Skolstarten. Det var även dagen för årets björnjaktstart. Stort grattis till alla duktiga och modiga jägare och hundar som lyckats i den täta björnskogen. Speciellt mycket till min kompis Sara som fällde sin första fina björn (garanterat inte den sista) på ståndskall idag. ❤ Jag fick också se en björn i tisdags men en mycket mer foglig sådan. Under styrelsemöte med och på Jägareförbundet Västerbotten. I Umeå.

Äntligen har vi även gått in i en ny ”årstidsepok”. Min favorit. Hösten. Jag har haft mycket jobb i veckan men några rundor har jag hunnit med i skogen. Med hundarna. Både lösa och i koppel. Äntligen hundsläpp! Äntligen jaktsäsong!

Jag såg en fin tornfalk en dag. I hemmaskogen. Till helgen hoppas jag dock bara se skogsfåglar och kanske någon hare (om Norma löpt färdigt). De förstnämnda hoppas jag speciellt få se även i kikarsiktet. Med en skällande Siri under. God jaktlycka till alla som ska ut på dylika äventyr!

2 kommentarer

Add Yours
 1. trillingfarfar

  Här har också en ny epok startat för våra trillingsbarnbarn. Nu har de tre gossarna börjat sin skolgång, första skolåret är alltid lite speciellt. Och jag håller med dig när du skrev att, oj vad tiden går fort. Snart är det också dags för vår son Kristian och hans Jenny att starta i ett tufft lopp på 43 långa och krävande kilometrar i Höga Kusten Trail, som går av stapeln den 31 aug-1 sepetember. Hoppas de tar sig igenom det tuffa loppet utan värre skavanker. Och då kommer vi att hålla trillingsgossarna sällskap här hemmavid.
  Hoppas ni haft lycka med jaktpremiären, här får vi nog vänta in i september innan fågeljakten(den lagliga) startar. Träna får man nog, men man bör väl nog låta fingret vila på avtryckaren några dagar till! Men det finns ett ordspråk som lyder: Det ögat inte ser, det gråter inte hjärtat för. Ha det gott!

  Gillad av 1 person

  • detvildalivetinorr

   Ja oj vad tiden går fort! Och oj vad mycket spännande för dig och de dina! Stort lycka till med både skolstart och långspring för barn och barnbarn. Höga kusten är väldigt vackert.
   Massor av jaktlycka också! Här har vi gått skift med varandra och alla hundar under helgen. Inget skjutit ännu men fått höra och se en del. Nu ska jag ut på nya tag. Ha det bäst! ⭐

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s