NU ÄR DET NÄRA…

Om exakt fyra dagar är det dags. För Arctic Circle Race. Terränglopp mitt på fjället. Helikopter upp och sedan spring ner. 1,7 mil. Längs polcirkeln. Loppet är inte långt från vår fjällstuga. Jag och min kompis Maria åker uppåt på fredag. Jag är peppad och pirrig. Hade önskat att jag var ännu mer formtoppad men litar på att våra tjurskallar tar oss ytterligare en bit. Vi har ingen förväntad tidsprestation utan nöjer oss med att förhoppningsvis genomföra loppet. Titta på utsikten och hitta till målet.

Jag har hunnit komma upp i lite längre springturer. Mest hemmavid. Ibland känns det rätt bra, ibland känns benen så himla tunga. Det bästa är ändå att ryggen inte alls protesterat något. Det gör inte hundarna heller.

Jag springer verkligen inte fort (utom då det springer/flyger passande vilt framför hundarna, vilket i och för sig inte är så ovanligt) men man hinner ändå långt på en dryg mil. Hinner se mycket. Tänka mycket. Flåsa mycket. Njuta (mest efteråt).

Skorna är väl insprungna. Något litet hål har dykt upp på sidan. Efter fjällspringet ska jag belöna mig med nya. Hoppas att jag kan hålla i springandet även i vinter. Det har jag aldrig lyckats med hittills. Har du något vinterspringtips och tips på vad vi egentligen ska ha med oss (och ha på oss) på fjälloppet? Väderprognoserna lovar en hel del regn. Jag är glad så länge det inte är väldigt mycket dimma.

Nu är det även nära höst och jakt. Mina två favoriter. Till det har jag också fortsatt att träna. Både hundarna och en själv ska vara i form (en riktig utmaning med sommarvärmen som varit). Även skyttet såklart. Skytteträning är väldigt viktigt och minsann alltid roligt!

 

2 kommentarer

Add Yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s