Vilka pangdagar!

Sista chansen. Sista veckan. Förra veckan. Lyckades jag ha flera semesterdagar i rad. Alla var pangdagar på sina sätt men extra mycket på fredagen.

Vi steg upp ovanligt tidigt. Åt frukost och lastade in bössor och familj i bilen. Styrde kosan mot mina föräldrars stuga i Finnträsk. Lämnade tvillingarna där med mormor och lastade istället in morfar med bössa i bilen. Mötte upp kompisen Nicke. I Piteå. På Fritid & Vildmark. För ett besök på skjutbiografen. Lite nervös men väldigt förväntansfull (och väldigt glad) i väntan på att gå in.

Jag hade aldrig provat förut. Att träna löpande skytte mot en bioduk. Med sin egen bössa. Med riktiga skott. På olika djur. I olika miljöer. I olika hastigheter.

Allt gick varmt. Bössor, dämpare och en själv. Men helt galet roligt! Otroligt bra träning också. Ett väldigt nöjt gäng efteråt (även pappa trots att han såg lite sammanbiten ut på bilden).

Efter lunch åkte vi tillbaka till stugan i Finnträsk. Mormor hade grävt fram några mer eller mindre antika kastspön till tvillingarna medan vi var borta. Efter deras förfrågan. Haft kast-träning både på gräsmattan och i träsket. Henry och Harry ville genast visa sina talanger. I ”kastmete”. På badstranden. Med diverse viktiga tillbehör. Som lockade till skratt.

Duktiga var de minsann. Fiskelyckliga. ❤

Eftersom vi liks var på badstranden blev det även bad. Såklart. Samt en kombination. Av bad och fiske.

Efter middagen åkte vi hemåt. Edward stannade kvar. För att bland annat gå på världsutställningen av Titanic med mormor. I Skellefteå. Han var helt lyrisk. Tvillingarna också. De hade var sin kompis på besök. Lekte, badade och smög på fiskar med egengjorda ”spjut”. En av kompisarna frågade om det var så man fiskade när jag var liten. Ha ha!

Pojkarna fortsatte leka. Med mycket jaktlekar. Vi pratade en del fällfångst. De ville bygga en rävfälla. Tiden räckte inte riktigt till men vi undersökte hur musfällorna fungerade och till allas stora glädje hade Henry fått en mus i sin. Jaktlycka.

Hoppas att Du också haft några riktiga pangdagar!

 

2 kommentarer

Add Yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s