UTFLYKTSDAGAR

Efter lite hemmajobb och gårdsprojekt var det dags för lite utflykter. Bortavid och hemmavid. I fortsatt varmväder.

Igår packade vi in oss hela familjen i bilen och åkte till min lillebror Johnny och hans Josefin. I Vindel-Ånäset. De föreslog ett besök hos Glassbonden. Ja vem tackar nej till ett sådant utflyktsmål? Hur mysigt som helst! Fina kor/kvigor, vacker utsikt över Vindelälven, lekmöjligheter för barnen och fantastiskt god närproducerad glass.

Efter Glassbondebesöket skulle vi tillbaka till Johnny och Josefin. Vi delade upp oss lite för att göra fler önskvärda utflykter. Några for till ett rökeri och några till en antikaffär. På Rödå Antik fanns hur mycket som helst. Både antikt och second hand. Med väldigt trevliga säljare/ägare.

Jag gjorde några tavelfynd. Edde också. Sedan åkte vi vidare. Tillbaka till bror och svägerska. Lekte, gungade, spelade kubb och bjöds på god grillmiddag.

På kvällskvisten åkte vi de tio milen hemåt. Fantastiskt fin kväll.

Hemma har det också varit några fina kvällar. När man kan andas lite svalare luft. Njuta av solnedgången. Och det faktum att de håller på att sätta upp plogpinnar. Det känns väldigt långt borta med vinter just nu men jag välkomnar den. Eller speciellt hösten till att börja med. Jag och Siri (som tappat så mycket päls att man knappt känner igen henne).

Hönorna har blivit helt tokiga också. Är inne i någon slags ruvningspsykos. Rut och April. De har ruvat i veckor. Greta undrar vad de pysslar med. Jag också. Tuppen är ju som bekant borta så det finns ju inga befruktade ägg att ligga på. Men igår fick jag några av svägerskan som kanske är just det. Jag har makat in dem under hönorna så nu får vi se…

Idag var det auktion i en grannby. Jag och Henry hade tänkt åka dit (de andra var på ärenden och läkarbesök i Skellefteå) men det blev så mycket jobbsamtal för mig att vi missade hela visningen. Nåväl, vi åkte dit och hämtade upp släktvänner som var less och varm redan efter en timme. Vi drog på shoppingrunda i Norsjö istället. Jag gjorde fler loppisfynd (får visa allt senare). Otroligt varm dag trots en del moln. Åska och regn var utlovat men ännu har jag inte sett något av det. Innan middagen var det en del prat och tjat och bad. Så fick det bli. Enda chansen att komma ner i normal kroppstemperatur. En stund i alla fall.

Hem och fortsätta med middagsbestyr.

Det bästa med semesterdagar. När man har tid att vara mer spontan än vanligt. Inte ha några direkta måsten. Äta middag lite senare. Vara ute länge. Sova längre. Umgås med nära och kära lite mer. ❤

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s