Loppisfynd & Frysfynd

Med åren har jag fått något mindre bacillskräck och insett (mycket med hjälp av goda vänner) att man kan göra riktigt bra fyndigheter på loppis och dylikt. Speciellt när man gillar lite mer viltinspirerad inredning. Och när man tänker på miljön. Inför varje höst kan man även göra fyndigheter i frysarna och prova på lite nya kombinationer i köket.

Förra året köpte jag en väggampel. Tror jag att man kan kalla det. På en lokal second hand butik. Den var grönaktig och lite rostig. För någon helg sedan kom jag att tänka på den. Den låg i verkstaden (där jag lämnat den) och bara väntade på att bli ommålad och uppsatt.

På samma butik hittade jag ganska nyligt en himla fin burk. För femton kronor. Med grävlingar, fasaner och annat. Sådant växer inte på träd. Passade perfekt i köket bland andra burkar. Än så länge tom men kanske jag ska gömma lite lördagsgodis eller hundgodis eller något annat där. Vad tycker du?

På Tradera har jag fyndat en mindre bonad. Egentligen är jag inte så förtjust i dylika men är det en tjäder på så får man tänka om. Sydda bonader får mig ofta att tänka på min biologiska morfar. Han som inte gjorde så mycket annat än bonader, rökte cigariller och drack grogg. Han som pekade ut recept i kokböcker till min mormor och som inte gillade barn. Tjäderbonaden, som ändå är himla fin, får hänga i garagerummet i väntan på den rätta platsen. Upphängningen har jag och Harry gjort av en gren och ett läderband.

På Tradera har jag även fyndat en fulfin akvarell. Fylld av barndomsminnen. På älgjakt med gråhund. Pappa har ibland sagt att jag förmodligen kommer tillbaka till det. Så kanske sparar jag tavlan själv eller så ger jag bort den till någon som är där nu. Tiden får utvisa.

Idag har jag även gjort fyndigheter i frysarna. Rensat och organiserat. Inför hösten. Hur mycket fisk och kött är kvar och vad? Hur mycket svamp och bär är kvar och vad? Det hela resulterade i att en frysbox kunde stängas av (för tillfället) och jag fick en massa jobb i köket. Nya kötträtter skulle provas och saft skulle tillverkas. Av lingon, krusbär och vinbär. Vilken rikedom det är att vara jägare och samlare! ❤

Krusbär är lurigt. Vi har två buskar. Svärfars har flera. Förutom att äta direkt från busken tycker jag inte riktigt att de är bra till något. Men idag var en god vän och hennes barn förbi. En sådan där vän som man bara träffar några gånger per år men som man vid varje möte inser hur mycket man skulle vilja träffa ännu mer. Som man har så himmelens mycket gemensamt med. Hon, Hanna, föreslog att jag skulle göra saft. Ja varför inte tänkte jag. Det går ju åt. Jag gjorde saft av krusbär och röda vinbär. Jättegott! Sedan gjorde jag lingondricka.

Nu är det sent. Jag och halva köket är rödprickiga och halvsvettiga. Tvätten är inte hängd. Som vanligt. Imorgon bitti kommer dessutom svärfar tidigt. För lite mer gårdsprojekt. Nåväl, han är ju van vid att jag är lite morgontrött…

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s