Näckenbad och sommarfest i fjällvärlden

Det var ungefär femton år sedan sist. Sedan vi inte var i Åre med omnejd just den här helgen. Den sista helgen i juli. Då de bästa jaktmässorna går av stapeln. Mycket ångestfyllt att inte vara där. Att inte träffa alla likasinnade och njuta av omgivningarna. Men vilken toppenhelg vi ändå haft. Med både trevligheter och vackerheter. I ”våra” fjäll.

Vi åkte upp i fredags. Hela familjen och en kompis till Edward. Varmt precis som hemma men med ganska mycket vind. Skönt! Vi hann knappt landa förrän tvillingarna ville fiska. Från land. De andra tre for ut med båten.

Den enda fångst vi fick var sjögräs. Livsnjutning ändå. Utan att skämmas.

På kvällen lugnade det av. Blev spegelblankt. Jag hade små förhoppningar om att få se blodmånen men så blev det inte tyvärr. Är man långt norrut så är man.

Lördagen fick sönerna välja vad de ville göra. Harry ville fiska från båten. Han och Daniel drog iväg över sjön. De andra ville gå längs och kring Lappleden. Jag hängde med dem. Ut på tur aldrig sur.

Målet var att hitta några snöfläckar (att köra leksaksskotrar i). Det brukar verkligen inte vara svårt men det har varit väldigt varmt i fjällen också.

En majestätiskt fin dag med många pigga ben och mycket upptäckarlust.

När magarna började kurra gick vi neråt. Mot strömmande vatten. För en fikapaus.

Bad blev det också. Tre gånger näcken i fjällbäcken. Lyxigt med både dusch och bad på samma ställe. Inte riktigt lika kallt som det brukar men ändå långt ifrån varmt.

Tillbaka i Sandviken blev det mer bad. Även fjällgårdens minsta besökare (Zoey) tränade på simtekniken och fick välbehövlig svalka.

På kvällen var det dags för gemensam sommarfest. På fjällgården. Det var några år sedan sist. Helgrillad ren och en massa goda tillbehör. Lika gott var sällskapet och stämningen. På kvällskvisten kom gitarrer fram. Fina visor långt in på den ljusa fjällsommarnatten.

Idag var vi lite småtrötta. Dagen ägnades åt att storstäda stugan och packa ihop oss hemåt. Vi fick även till en ny ”hörnlampa” passande till fjällstugan. Ibland ska man inte krångla till det.

Hoppas att Du också haft en toppenhelg!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s