Mycket kärlek och många fiskar

Torsdag den 19 juli 2018. Tennbröllop. Tioårig bröllopsdag. Det känns både som att det var nyss vi gifte oss och som att det var länge sedan. Jag minns den fantastiska dagen som igår men inser också vilka otroligt händelserika år det varit sedan dess. Planen är väldigt många år till. Tillsammans. Tills döden skiljer oss åt. ❤

Daniel slutar aldrig överraska vad gäller gåvor. Ofta åt det mer jägarromantiska hållet. Så här såg det ut bakom min bil på torsdag morgon…

Tio röda rosor och en Heck-pack. Jag hade i min tur köpt en kokkaffepanna i läderfodral åt honom.

Efter presentöppning packade vi in oss i bilen. Hela familjen. Till mina föräldrar. Till deras fina sommarstuga i Finnträsk. Tog ett bröllopsdagskort på altanen. Efter en shoppingtur i Piteå.

Stannade i två dagar. I Finnträsk. Två dagar fyllda med sommarstugemys. Med sönerna betyder det att hinna bada och fiska så mycket som möjligt. Det är en väldigt speciell känsla att se sina barn utforska, undersöka och göra samma saker som en själv gjorde som liten. I sommarstugan. Väldigt fin känsla. Som att springa den barriga lilla stigen till badstranden.

Gärna flera gånger per dag. Från morgon till kväll.

Att sedan kunna hoppa ner i badtunnan vid stugan. Den fanns dock inte när jag var liten. Inte mindre uppskattad för det. Tvillingarna har tagit det här med ”farfarsfingrar” (skrövliga badfingrar) till en helt ny nivå. Bakom Henry och Harry skymtar en av badvakterna. Morfadern. Han har vi också firat. På födelsedagen.

Att kunna gå ner på bryggan, eller ta båten, och fiska. Att njuta, glädjas och motiveras av Finnträskets fiskelycka. Det går nästan inte att misslyckas där. Att glatt och högljutt rapportera alla fångster upp till altan. Vara säker på att både föräldrar och morföräldrar både hör och ser. Jag minns själv hur det var. Som när jag fick min första gädda där nere. Med kastspö. Jag var kanske fem år och kunde kasta ungefär tre meter men det räckte. Det är den enda gädda jag ätit med god aptit.

Att kvällsfika på altanen med sjöutsikt och sjöunderhållning. Allt från djur och fåglar till båtar och vattenskotrar.

Att göra utflykter. Till bland annat ”gammsågen”. Det hör till. Jag och Edward for dit en kväll med fyrhjulingen.

Fyllt av minnen från mången utflykter. Allt från spännade kanotfärder till korvgrillning och kalas. Med nära och kära. Omgiven av skog. Lite sandig hedmark. Skogen finns alltid i våra tankar men med mycket stor oro just nu. Över alla bränder som härjar. Över vädret som inte alls hjälper till. Över alla som inte respekterar eldningsförbud eller tänker sig för. Gör det är ni snälla! Tänk er för! För skogen i våra hjärtan. ❤

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s