Sommarvykort från Västerbotten

Sista dagarna har varit väldigt varma. Väldigt. Med allt från storfest till hemmajobb och utflykter.

Fredag var jag och maken på 200-årsfest i Innervik. Vi hade lite beslutsångest att lämna Tjärnlidenranchen. Så blir det mer och mer ju äldre vi blir. Eller ju mer hemmakära vi blir. Jättemycket är vi just det. Vi fick oss i alla fall iväg. Väldigt tacksamma till min syster och kärlek som skötte både barn, djur och taxiverksamhet. Väldig tacksamma även till 200-åringarna (4 x 50 år) som fixat en helt fantastisk fest. Bästa på år och dar!

De bjöd verkligen på sig själva och på riktigt god mat!

Så himla roligt att träffa många man inte träffat på länge. Och de mer bekanta. Fina Frida tvingade jag att hoppa över ett dike och snurra runt i den fina sommarnatten. Det var helt magiskt fint!

Resterande dagar har vi mest försökt överleva värmen. Jobbat lite smått på gården. Badat mycket. Kvällspromenerat med hundarna. Kört mycket fyrhjuling.

Daniel är i fjällen några dagar med en kompis. Fiskar. Jag och sönerna har varit på loppis, ätit glass och besökt min kusin Jim med familj. Min kusin som är mer som en lillebror. På många sätt. Genom livet. I detta fall är blod tjockare än vatten. Sönerna tycker dessutom att det är hur roligt som helst att hänga med sina coola tremänningar.

Och jag älskar att hänga med min Jim. Och hans fru Anna som dessutom är min barndomskompis. Hur fint är inte det? ❤

Vi har tillbringat hela idag vid deras stuga i Renbergsvattnet. Förmodligen en av Västerbottens finaste. Med egen playa.

Väl hemma hade grannarnas katt återvänt och gjort sig ännu mer hemmastadd. I vår hundbädd på altanen. Sönerna var överlyckliga. Det var inte hundarna.

4 kommentarer

Add Yours
  • detvildalivetinorr

   Ja fy vad läskigt det där är! Än så länge har våra trakter klarat sig bra men det är hög risk överallt. I hela Sverige. Längre söderut har jag vänner som är beredda att evakuera. Man är verkligen maktlös inför eldens krafter. Hur ser det ut i Finland?

   Gilla

 1. trillingfarfar

  Här är förstås väldigt torrt och varmt, en mindre markbrand rätt nära där vi bor skrämde oss igår. Men brandkåren fick den rätt snabbt under kontroll. I övrigt så har vi i Finland klarat oss betydligt bättre vad bränder beträffar. Men det är som sagt kruttorrt i markerna och trettiogradig värme mest alla dagar. Så nu väntar vi otåligt på regn i massor, utan några åskväder som kunde sätta skogen i brand!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s