Semesterdagar hemmavid

Vi har hunnit ha några semesterdagar hemma. Både före och efter fjällen. Jag gillar hemma. Hemma är på många sätt bäst. I skogen. Med familjen. ❤

När det har regnat har vi varit ute tills vi varit blöta in i märgen och sedan provat nya kakrecept. Som en älgchokladkaka.

När det varit halvbra väder har vi åkt till Arenaparken i människobyn Norsjö. Med cyklarna.

Det har varit väldigt varmt. Hundarna har inte alltid kunnat motionerats för fullt men några njutningsfulla kvällspromenader har det i alla fall blivit.

Vi har rensat massor med ogräs och vattnat. Odlingarna och grusgångarna. Skördat de första rädisorna.

Och de första jordgubbarna. Efterlängtat.

Igår morse kom tvillingarna och väckte mig. Med burkar. ”Skynda dig mamma, blåbären är klara”. ❤

I vanlig ordning plockar och sparar Harry medan Henry äter och äter. På plats. Blir sedan arg att han inte har något sparat. Alltid.

Medan vi plockade blåbär såg Harry något under verkstaden. Han trodde att det var en hare. Det brukar det vara. Vi gick dit och kollade. Det var grannarnas katt (från två kilometer ner). Både söt och busig.

Vi har varit på sena viltspaningsrundor och sett både skogsfåglar och älgar. Här nedan två prinsar på tillväxt. I kvällssolen.

Flera timmar har vi varit på skjutbanan. Edward har blivit riktig duktig med 22:an.

Jag har blivit riktig duktig med hagelbössan. På lerduvor. Faktiskt. Det var ju mitt mål och idag har jag inte missat en enda. En ny födelsedagsbössa (i förskott av kärleken) och träning ger färdighet.

Tvillingarna är himmelens duktiga på att samla upp allt skräp. Harry sorterar gärna. Och sparar. På gott och ont.

Harry har även grävt efter mask. I tre dagar. (Det har ju varit väldig torrt). Så att jag och han skulle kunna fara och meta tillsammans. På egen hand. När vi for mot Fäboträsket idag hade vi tre maskar att hushålla med. Väl förtjänat någon slags fångst. Fint väder hade vi i alla fall.

Väl vid Fäboträsket och på favoritfiskestenen tog en fin abborre chansen. Harry fick upp den till stenen. Den lossnade och kullrade ner till vattnet igen. Med tårfyllda ögon satte vi på mask nummer två. En mört slet sig just ovan vattenytan men nummer tre kom äntligen upp ordentligt. En abborre som vi bestämt skulle göra fiskpinnar av på kvällen.

En mört hann vi också få innan maskarna var slut och det var dags att åka hem och grilla middag.

Vad gör ni på er semester?

 

 

 

 

2 kommentarer

Add Yours
 1. Britt

  Här tar värmen knäcken på en,ser att ni har skördat ser gott ut. Jag har inte satt något i år och det är tur med den här torkan.Blåbären är så små i år det blir väl lika med lingonen. Är dagmatte på heltid den här veckan, husse och matte är på semester. Så här får man gå tidiga och sena promenader med hundbad. Rolig kakform vad har du köpt den?Jasså ni har fått kattbesök, blir det skattjakt för hundarna eller de kanske inte bryr sig.Ha en skön semester. Kram

  Gillad av 1 person

  • detvildalivetinorr

   Trevligt med hundpromenader och hundbad! Här är det också otroligt varmt, det gäller att vattna mycket. Både odlingar och en själv.
   Kakformen har jag köpt på Ikea.
   Katten har blivit lite utskälld men inget mer. Än så länge.
   Kram och ha en fortsatt trevlig sommar! ☀️

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s