Glesbygdsäventyr mellan solstrålarna

Egentligen har glesbygdsäventyren inte så mycket med vädret att göra. Det finns ju inget dåligt väder – bara dålig inställning. Å andra sidan blir vissa äventyr ännu trevligare just mellan solstrålarna. Faktiskt.

Som en after work. På egen hand. Eller snarare fot. I springskogen. Jag älskar smala, slingriga stigar.

När man bara springer dit man vill. För att det ser fint ut där. Fel väg av rätt orsak. Frihet. Denna dagen ledde det mig en jättefin tjärn. Till synes namnlös. Även på kartor visade det sig. Det går ju inte för sig? Vad skulle du kalla den?

De riktigt solstråliga dagarna känns vårt avslutade hundgårdstakprojekt riktigt bra. De har bra med skugga våra fyrfota familjemedlemmar.

Lite sol kommer det in på stövarens sida. Norma. Soldyrkaren.

I solen har Henry och hans kompis Manfred gjort mycket röjningsarbete.

Jag har fått sitta i skuggan. Till skydd från solstrålarna. På bron. Med min efterlängtade vän Theres. Från Dalarna. Som varit i fjällen och vandrat en vecka. Så himla fint att få några timmar tillsammans. Det är alltför sällan! ❤

Kvällsbad på det. I grannbyn. Med vänner. Med kvällssol. Med en levande ”badanka”.

Och äntligen invigning av nytältet. Hemmavid. Edde och hans kompis Kevin var först ut.

Sedan jag och Henry. Mitt nya liggunderlag på 7,5 cm gjorde susen. Jag vaknade typ aldrig under natten. Behövde inte vända och vrida mig. Rullade aldrig iväg. Var lite stel när jag vaknade men inte värre än så. Ja svettig också. Morgonsolen gjorde sitt. Jag och Henry, de enda sjusovarna i familjen, vaknade ovanligt tidigt. Före åtta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s