Glesbygdsäventyr mellan regnskurarna

Den här veckan jobbar jag och Daniel skift. Om vart annat. Så att barnen kan få ett så långt sommarlov som möjligt. Det är guld värt när jag kan välja mina arbetstider. Mina jobbuppdrag innebär dock även att jag aldrig kan vara riktigt långledig men från och med nästa vecka ska jag i alla fall jobba mycket mindre ett tag. Det ser jag fram emot. Det behöver jag.

Den här veckan har jag jobbat eftermiddag. Man hinner många roliga glesbygdsäventyr på dagarna. Nära naturen. När sommarlovskänslan ligger i luften. I barnen. Oavsett väder.

En av dagarna inleddes med frukost, regn, tända ljus och handplockade lupiner till mamman från Harry. ❤

Jag bakade en äppelkaka med citron och kardemumma.

Edward sov över hos en kompis. Harry skulle till en kompis. I grannbyn. Jag och Henry skjutsade dit honom med fyrhjulingen. Sedan for vi på äventyr. Henry fick välja. Vi stannade till vid några vattendrag och besökte ett av våra favoritträd. Fullt av lunglav. Inte i sin bästa form just nu men ändå väldigt vackert.

Stannade till vid en välta. Jag ville ta en fin bild av Henry. Han ville plocka upp en och annan extra fin myra. Jag skojade fram skratt. Henry. Vår fina ”buffel” med hjärtat på rätt ställe. ❤

Henry ville ta ett fint kort på mig. Det gick sådär. Inte på grund av honom. Mest på grund av myggen. Ett ganska vanligt ansiktsuttryck den här tiden i skogen.

Stannade vid ett till vattendrag. Några solstrålar tittade fram mellan molnen. Njutningsfullt. Ännu mer för att sönerna fortfarande vill hänga med mamman på äventyr. Umgås. Just nu uppskattar de verkligen egentid. Med en förälder. Med solsken i sinne. Värdefull tid. ❤

Vi for hem. Mellan små, snälla regnskurar. Packade det som var kvar av morgonens kakbak. Tog fyrhjulingen åt ett annat håll. Gick en bit till fots. Till en udde. Smög runt ett tag och försökte fota söta knipungar.

Satte oss på en fin sten. Kaka, kaffe och festis.

Det började blåsa upp lite mer. Lite kallare. Det blåste från regnet. Som min pappa brukar säga.

När vi såg regnet komma emot Sikträsket packade vi ihop. Åkte hem.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s