FORSVANDRING

Med tvillingarna och moster/lillasyster Petra. I Mårdseleforsens naturreservat. Ett av Vindelvälvens mäktigaste och mest natursköna områden. Bara ungefär sex mil hemifrån oss.

Här finns dramatiska forsar, hällor, grytor, urskog och rester av den gamla flottningsepoken. Det finns även en väldigt fin restaurang. Wild River Restaurang. Mysigt, gott och servicevänligt. Eftersom vi anlände i lunchtid började vi med att besöka den.

Med utsikt över dånande fors.

Wild River Burger gick inte av för hackor.

Mätt i magarna påbörjade vi stigen som skulle ta oss forsen runt. Ungefär 1,5 kilometer. Över hängbroar och träbroar. På knövliga stigar. Med mer eller mindre dånande forsar som bakgrundsmusik. Magiskt vackert.

För den som gillar växter finns här mycket att se. Mångfalden är stor. Här finns till och med fjällväxter.

Stigen är markerad med rödmarkerade ringar på träd. En del skyltar. Vi lyckades virra bort oss lite i alla fall. Belönades med fler fina ställen. Med mer motion. Det finns även en längre stig. Upp till Storliden. Ungefär fyra kilometer. Den får vi prova nästa gång.

Här är vi fortfarande på rätt väg…

Tog paus och såg på hoppande fiskar. Badade fötterna. Det var dock ganska halkigt i håligheterna. Lätt att blöta sig lite mer än tänkt…

Barfota gick vi vidare. Nu började vi gå lite fel. Hittade fler fina fotbadsplatser.

Henry och Harry var helt fascinerade av ”snäcksniglarna”. Vilka de såklart lade tillbaka. (I naturreservat ska man vara extra försiktig med alla växter och djur.) Däremot hade Harry fulla bakfickan med extra fina älgbajsar. Henry stoppade en i munnen när Harry bjöd. Han trodde det var älgbajsgodisar av choklad och kanel som vi haft hemma. Ha ha. Det blev lite spott och fräs en stund.

En mindre fors. Som fick oss att tänka på Ronja Rövardotter.

Med vindskydd och rastplatser. Ja sådana finns lite överallt längs stigen. Kom ihåg att inte lämna något skräp! Att bara elda av veden som finns på plats.

Nu började vi inse att vi irrat fel. Gick tillbaka och hittade rätt väg. Över fler fina forsar och vattendrag.

Tog fikapaus mellan en lugn och en vild fors.

Klockan tickade på. Man kan lätt spendera ganska många timmar här. Vi hade dock grillmiddag att passa. Styrde kosan mot bilen. Glada och nöjda över dagen. Mycket väl värt ett besök i Mårdseleforsens naturreservat. ❤

 

 

 

2 kommentarer

Add Yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s