En speciell söndag i Finnträsk

Det är alltid mysigt att vara där. I Finnträsk. I mina föräldrars sommarstuga. Med nära och kära. Med alla barndomsminnen. Men i söndags var det mycket mer högtidligt än vanligt. Mitt allra första syskonbarn skulle döpas. ❤

Vi anlände några timmar före dopet. För att hinna umgås. För att hinna fiska. Sönerna hann knappt landa förrän de skulle fiska. Jag var ombytt och klar inför dopet men självklart satte jag på flytvästar och metmaskar för brinnande livet.

Ja jag var ju tvungen prova fiskelyckan själv också.

Det nappade som tusan men krokarnas beskaffenhet gjorde det svårt att få upp dem helt och hållet. Det gick många maskar. Sedan började fler familjemedlemmar anlända. Lillebror Johnny (väldigt norrländsk) och hans Josefine (skånska men ändå väldigt norrländsk).

Självaste huvudpersonen var på plats sedan några dagar tillbaka (med föräldrar). Alice. Söt som socker. ❤

Kusinträff på trappen till sovstugan. Liten men naggande god. Sönerna är helt sålda på sin söta kusin. ❤

På eftermiddagen styrde vi kosan till Finnträsk fina kyrka. För Alice Tyra Nilssons dop.

Alice hade absolut inget emot att bli lite blöt i håret. Fina föräldrarna Robin (min lillebror) och Faranak tittade roat på. Vi andra också.

Efteråt hälsade vi på efterlängtade släktingar. Både levande och döda. Åt och fikade gott.

Tiden sprang iväg. Som vanligt. Vi styrde hemåt. Mot en massa göromål. Glada och uppsluppna. ❤

4 kommentarer

Add Yours
 1. trillingfarfar

  Du har alltid så tydliga och klara foton på din blogg! Vilken kamera använder du dig av? Förstås en bra kamera betyder inte alltid fina kort, utan det är upp till fotografen att kunna välja rätt ögonblick och ljusförhållanden när fotot tas. Och där har du verkligen lyckats! Ha det gott!

  Gillad av 1 person

 2. trillingfarfar

  Själv använder jag en Canon Powershot SX50HS men är inte nöjd med skymningsfotona. Eller rättare sagt när ljuset inte räcker till! När man kollar i kameran ser det fint ut, men när man tar fram dem via datorn är kvalitén inte den bästa! Men i bra ljusförhållanden ger den dock skapliga bilder!

  Gillad av 1 person

  • detvildalivetinorr

   Min Coolpix är lite tvärt om. Den tar bilder med väldigt bra kvalitet men när det är väldigt ljust blir bilderna väldigt mörka. Det går dock att fixa till efteråt. Jag gillar (oftast) vidvinkeln och den rejäla zoomen.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s