Midsommar vid havet

Det har blivit tradition. Att spendera den helgen i kustlandet. På Gumhamnsudden. Jag och Daniel försökte räkna ut hur många år vi gjort just det och kom fram till att detta mest troligt var det trettonde året. Själva helgupplägget har dock sett lite olika ut från år till år men det är alltid lika trevligt och mysigt. ❤

I år hade vi förväntat oss regn. Mycket regn enligt prognoserna. Lite av en tradition det också faktiskt. Det blev mycket stugmys under förmiddagen. I svärmor och svärfars helmysiga stuga. Timmer, takbjälkar, väggsängar, värmande brasor och mer eller mindre antika stilleben både här och där. Man upptäcker nya detaljer varje gång. Som ett konstverk.

Vi var ute i regnet några vändor också. Cyklade och grävde i sanden. Tittade på det till synes oändliga havet och fåglar med olika skräniga toner. Pratade, funderade och plockade fina stenar.

Jag behövde inte plocka några blommor för att drömma om kärleken. Jag hittade ju honom för länge sedan. En liten kärleksförklaring var dock på sin plats. De kan ha olika former men bör nog slösas med mer ofta. Man ska inte ta något eller någon för givet!

På eftermiddag packades mat, dryck, godis, badkläder och handdukar. Vi gick genvägen, genom regnet, snett över udden. På rulliga, halkiga stenar och barriga granstigar. Hoppade över hopar med älgbajs. Till vänners stuga. Till Familjen Pettersson. Inledde midsommarafton med ett varmt dopp. I regnet. Mysigt! Jag har tappat räkningen på hur många gånger Henry, Harry och Alva badade under helgen.

Hela havet stormade behövde vi inte leka. Det lekte havet på egen hand. Mäktigt!

Till middag blev det grillat kött av olika slag och en hel uppsjö med goda tillbehör. Traditionsenligt. Så även jordgubbsmarängtårtan till efterrätt. De yngsta dekorerade den sistnämnda med lite hjälp av Thomas.

En trevlig kväll som rundades av inte alltför sent. Det var till synes bara Rolle som somnade ifrån skorna.

Dagen efter var det både sol och regn. Mer bad för barnen. Båtkörning för storpojkarna. Edward och Gustav.

Rolle fortsatte känna på lugnet även idag. Övervakade husse Thomas som byggde brygga och de små som korta stunder vilade på bryggan. Som mest klättrade på och bland stenar. Kastade stenar i havet. Åt glass.

På kvällen drog jag och svärfar iväg på äventyrspromenad. Det kräver nog faktiskt ett eget inlägg. På återseende och hoppas att Du också haft en supertrevlig midsommar! ❤

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s