Vilodag i glesbygden

Det är sällan en dag med speciellt mycket vila. Det är en dag med minimalt med måsten. Med tid för saker man vill göra. Roligheter. Batteriladdning. Livskvalitet. Tillsammans. ❤

Precis en sådan dag var söndagen. En vilodag. Hemma i glesbygden. Lång frukost. Pyssel med hundar och hönor. Utflykter. Harry spenderade tid med mormor och morfar. Daniel och Edward for iväg för att spendera några timmar i timmerbilen. Jag och Henry tog fyrhjulingen till grannbyn. Via omvägar. Bara för att det är så fint.

Kaffe och glass. I solen. Hos vänner i grannbyn. Svårt att slita sig från deras nytillskott i hönsgården. Deras första dag där inne. Tillsammans med de mer fullfjädrade. Hur söta som helst! ❤

Sedan körde vi hemåt igen. Åt lunch. Inväntade Daniel och Edward. Fixade middagsmatsäck. For på ny utflykt. Gick på (träd)plankan och sjösatte båten.

For iväg över vattnet. Mot en annan sjö att utforska.

Det är helt magiskt vilka platser som finns i ens närhet. Jag slutar aldrig förvånas. Slutar aldrig njuta och uppskatta det. Sådana där helfina platser i naturen där man kan vara helt själv. Som den här sandstranden.

Efter att ha utforskat stranden och omgivningarna en stund åkte vi vidare. Till en annan sandstrand.

Inte lika stor men otroligt mysig. Varm. Här provades fiskelyckan utan resultat. Badlyckan var det dock inget fel på.

Inte middagen heller. Pastasallad med köttfärs. På den här platsen. Livskvalitet.

Innan vi var tvungna åka hemåt, då aftonen började övergå till kväll, gick jag iväg en sväng för att kolla in en eventuell tältplats. Inför framtida utflykter. Det var lite väl blött runtikring men jag har sett många andra fina platser. Hit vill jag hur som haver åka fler gånger.

Väl hemma somnade alla sött. Jag for istället på en springtur med hundarna. Ville ha mer av den fina kvällen. Massor med nya myggbett fick jag också. Men det var det värt!

Nyduschad och redo för sängen var jag bara tvungen gå ut igen. Klockan närmade sig midnatt. Hemmavyn himmelens vacker. Bokstavligen.

En helt perfekt vilodag till ända. I glesbygden. Med glädje och energi in i den nya veckan. Hur ser din perfekta vilodag ut?

 

 

 

2 kommentarer

Add Yours
 1. trillingfarfar

  Har sagt (skrivit) det förut, vilken oerhört fint plats ni valt att tillbringa er tid här på jorden. Inga utlandsresor, hur långt borta och än hur speciella kan jämföras med den plats ni bor på! Jag gläds så med er och speciellt med era barn som har fått förmånen att växa upp med förstående föräldrar och en oslagbar natur. Ha det gott och unna er många vilodagar när naturen är smyckad för bröllop!

  Gilla

  • detvildalivetinorr

   Tack snälla! Vilka fina och värmande ord! Det är verkligen en oslagbar natur vi har här i Norden. Jag är så himla glad att vi bor här. Dessutom i skogen. Med äventyr runt varje ”hörn”. Några fler vilodagar än vanligt är nu nästan inom räckhåll. Hoppas ni får njuta av allt det fina även i Finland! ❤

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s