Arbetsläger & Livskvalitet

Nästan hela helgen har varit som ett arbetsläger. Hemma på gården. På Tjärnlidenranchen. Med hjälpsamma nära och kära. Med livskvalitet och skratt mellan svettdropparna och sommarsåren.

Vår lilla familj gjorde helg på torsdag eftermiddag. Firade det med grillmiddag och crosskörning på lägdan (ängen) hemmavid. En himla fin kväll men med fleecetröja på. Omgivna av sommarblommor. Kvällssol. Här låg jag. Ganska beredd. På att ta hoppbilder ur grodperspektiv. Vilken tur att det knappt finns någon fästing här i trakterna!

Några hoppiga bilder fick jag till också. På Edward.

Henry var lite sur för att han inte hade lika fina dekaler som Edward. För att det inte finns att köpa likadana till hans cross. Efter en inventering i gömmorna pimpade vi hans cross efter bästa förmåga. Det blev en tvättäkta ”Norrlandscross” och det kan ju bara inte bli fel!?

Harry är inte lika noga. Kör ofta andra vägar än de andra. Stannar och undersöker. Funderar. Med sina nya stövlar.

Tidigt morgonen därpå anlände arbetshjälpen. Morfarn och farfarn. Farmorn också. Mormorn anslöt på aftonkvisten. Taket på vårt såghus skulle bytas. Förstärkas.

Min man som är effektiviteten själv insåg snabbt att detta skulle gå ännu fortare och bättre om han lånade hem sin ”arbetsplats”. Stort tack till hans arbetsgivare för lånet. Det blev mycket riktigt till stor hjälp.

Medan herrarna jobbade med taket jobbade vi damer med markservicen och med diverse hushållssysslor. Stereotypiskt kanske. Men bra. Bäst är om alla gör det de vill göra och som de är bäst på. Mest effektivt. Allt lika värt. Lika betydelsefullt. Tycker jag. Lite mer udda sysslor stod jag för. Jag som kanske är lite mitt emellan stereotyperna ibland. Jag motionerade hundarna (även pappas gråtuss).

Motionerade även mig själv. Med hundarna. Med kvällsspring. Med myggbett både här och där. Sommarkvällar är bara magiska! Jag önskar att jag aldrig behövde sova. Att jag kunde vara ute och ta kort även på nätterna. ❤

Tvillingarna hjälpte mig att plocka maskrosor för brinnande livet. Hönorna hjälpte inte direkt till men vi alla tyckte att det var himla trevligt att strosa runt där på ängen. Vid gården. Resonera och inspektera.

I flera timmar satt jag sedan och rensade maskrosor. Inget grönt får finnas med. När man ska göra maskrosvin. Nu har det dragit i varmvatten. Silats. Tillsatts socker och citron. Nu är det bara att vänta några veckor.

Förutom maskrosor har jag och sönerna även plockat brännässlor. Hängt på tork. Till den mer mörka och näringsfattiga vintern i hönshuset. Hoppas de kommer att gilla det!

Förutom arbetsläger har vi hunnit med lite mys också. På kvällskvisten. På inglasningen. Det har varit lite som på julafton men mitt i sommaren. Med alla föräldrar samlade. Det borde vi göra oftare tänker jag! ❤

En liten whiskey.

Ett glas rött. I myggspiralens doftande röksignaler. Sommaren är här!

Arbetslägret blev klart lite tidigare än tänkt. Stort tack till alla hjälpande nära och kära! Guld värt! ❤ Söndagen kunde därför bli en riktigt härlig vilodag. Med diverse utflykter. Det kräver faktiskt ett eget blogginlägg. På återseende!

2 kommentarer

Add Yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s