En glesbygdshelg med liv och lycka

Söndag kväll. Tio grader ute. Vinden viner runt gården. Jag ser hur träden dansar. Ljudet från radion kommer och går. Trots att jag, med stor möda, tejpat fast antennkabeln på bästa stället. Jag funderar över helgen. Känner mig nöjd och glad. Vi har hunnit med mycket. Både liv och lycka. I glesbygden. ❤

Fredag hade jag en halv dags utbildningsuppdrag i Lycksele. På Tannbergsskolan. Jag var för ovanlighetens skull ute i väldigt god tid. Stannade av halvvägs till Lycksele och gick en utforskande promenad vid Vindelälven. Nedanför rastplatsen Enebacken (där jag tagit pinkpaus många gånger).

Vid älven finns flera fina grillplatser. De flesta låg mer eller mindre i vattnet då älven fortfarande är hög. Kanske bra med tanke på eldningsförbudet som fortfarande råder.

Jag hade klänning dagen till ära. För ovanlighetens skull även det. Klänning med fickor. Hur bra är inte det?!

På vägen hem sladdade jag in på den lokala blomsteraffären och köpte lite blommor. Markduk och lördagsgodis också. After work med Harry. Plantering. Jag hade inte riktigt samma arbetsställning…

Efter grillmiddag blev det mer plantering. Nu sitter alla frön och försådda sådana i pallkragar. Dubbelt så mycket som förra året. Hoppas det går vägen med tanke på mina halvbruna fingrar. Under tiden gjorde de andra förberedelser för lördagens äventyr. Äntligen skulle vi sjösätta vår nya båt. Som vi har längtat.

Halva familjen sov i sovstugan. Resterande inne. På övervåningen. Bytte lite sovplatser. För skojs skull. Själv tog jag en kvällsrunda med hundarna innan det var dags. Dags att sova.

Det är inte bara vi som lever livet. Även våra hönor. De gör längre och längre utflykter. Nyfikna och sällskapliga. Idag kom de till och med upp på bron. Där gick gränsen.

Båten då. Som vi köpte i höstas och sjösatte igår. Lördag. I Lidsträsket. Den är större, säkrare och snabbare. Fin.

Så himla roligt. Tyckte hela familjen. Vilket äventyr. Närliggande platser vi aldrig sett. Magiskt fint. Daniel hade åkt en sväng i förväg. Med en kompis. Fick reda på alla stenar och grund. Guld värt!

Hur fint är det inte!?!

Innanför bilden nedan stod en älgko med en väldigt färsk rödbrun kalv. De gömde sig snabbt. Vi drog vidare snabbt. Ville inte störa. Naturen. ❤

Vi stannade av och fiskade en stund. Provade nya gädd-drag. På ytan. Inte ett napp men glada ändå. Nya tag en annan dag.

Hemåt efteråt. Ännu en grillmiddag. Skjutsa Edward till Norsjö. Till kompis och disco. I kvällssolen tog jag och Harry en cykeltur med gamla Wilda. Daniel och Henry körde de andra hundarna med fyrhjulingen. Myggen är här. Med råge. Tummen upp ändå. För den fina kvällen.

Idag har hela dagen varit lite svalare. Det var bra. Jag kunde ta mig tid att städa. Både ett och annat. Nu luktar hela huset såpa. Hundarna också. Barnen luktar tvål. Välbehövlig paus där mittemellan. Vänner på besök. Kaffe och crosskörning. Daniel har klippt en bana på ängen. Inte helt lätt att fånga alla på samma bild! Sönernas kompis Manfred i förgrunden.

Glesbygdsmammakompisen Tina. Från grannbyn. Tittar på. Lite ängslig. Så är vi mammor. Snart dags för hennes tredje lille parvel att titta ut. Att välkomnas till livet. ❤

Fikapaus för hönor och glesbygdsbarn. På altanen för de sistnämnda. Parkering nedanför. Saft och kaka. Kaffe till glesbygdsföräldrarna.

En riktigt bra hemmahelg. Känslan sitter kvar. In i den nya veckan. Ha en riktigt bra sådan!

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s