Två med naturen

Helgen har jag spenderat med tvillingsönerna. Henry och Harry. Friskluftsbarnen. Fulla av upptåg och äventyr. En massa idéer. Både bra och mindre bra. Vi har haft fullt upp under helgen. Både här och där. Bråkat lite. Skrattat mycket. ❤

Torsdag kväll cyklade vi till en sten som Harry sett ut. En picknicksten. Där uppe vid kvällssolen åt vi melon. Lyssnade på fåglar. Skrattade.

Det har varit en hel del cykeläventyr under helgen. Henry och Harry har bestämt färdvägar. Vägar som gjort att jag verkligen saknar att äga en mountainbike. Min Skeppshult, även kallad tantcykeln, är inte lika lämpad för ändamålet. Bra med en korg dock. Tycker tvillingarna. Både till fika och diverse samlingar av exempelvis pinnar, stenar, kottar eller harlortar.

Förutom det sistnämnda hittade vi lite gamla grejor i skogen. Det är lite som med ödehus. Både fint och sorgligt. Minnen av en svunnen tid. Mycket historia. Det ger alltid upphov till frågor och funderingar hos barnen. Känns viktigt att berätta. Att prata. Om historien. Vi kom in på förfäder. Min farfar Eugen (som Henry är döpt efter i mellannamn) och timmerflottning. Såg några filmsnuttar om det på kvällskvisten.

Det har varit några riktigt varma dagar. Med välbehövlig vattenlek.

Fredag afton satte vi oss i bilen och drog mot Burträsk. Lite senare än tänkt. Stannade till vid en myr. Såg en tjädertupp och fick himla blöta skor. Blev ännu lite senare.

Fick grillmiddag hos mormorn och morfarn. Pratade mer timmerflottning. Piffade till tvillingarnas cyklar med dekoration på ekrarna.

Jag cyklade iväg på egen hand några timmar. Grattade min barndomsvän Maria som fyllde 40 år dagen till ära. Gav henne ett likadant halsband som mitt. Norrländskt. Med texten: Blod, svett och beckolja.

Jag och tvillingarna sov över i Burträsk. Lördag bestämde vi oss för att åka till Lycksele på Utemässan. Testade lite andra vägar. Körde lite vilse. När man har tid för det är det mer roligt än något annat. Någonstans kommer man alltid fram. Om än lite senare än tänkt (igen). Det finns flera fina ställen på avlägsna grusvägar i inlandet. Bland solsken och radioskugga.

Det var inte bara Henry och Harry som var två med naturen. Vi såg även två huggormar och två vita, fina renar.

Väl på Utemässan träffade vi två andra. Efterlängtade vänner. Sara och Jessica.

De höll till i Stellakåpans och Stellaburens monter.

Vi tog med dem på shoppingrunda på mässan och inne i Lycksele. Det gick sådär med det sistnämnda då mesta hunnit stänga. Trevligt ändå!

Utemässan var i år flyttad till en ny plats. Travbanan. Inte alls lika fint och trevligt som tidigare år då det låg på Gammplatsen. Det var lite för stor yta och lite för lite struktur. Med grus och damm överallt. I vanlig ordning var det dock ett rejält barnområde. Man får muta med barnen för att hinna se något annat.

När vi kom hem till Tjärnliden, till hemma bäst i skogen, åt vi en sen middag och for sedan på en fin kvällstur med hundarna. Man får passa på morgnar och kvällar när det inte är så varmt.

Söndag morgon kom farfarn. Hängde med oss på dag två på Utemässan i Lycksele. Idag var dagen jag varit nervös över. Siris premiär i ringen. På hundutställning. Hon var hur lugn som helst. Tog allting med ro. Påhejade av tvillingarna, farfarn och vännen Sara (som även dokumenterade allt) gick det hela som en dans. Över förväntan. Siri blev etta av juniortikarna och fick ett VG med väldigt lovande vitsord. ❤

Vi firade med varma munkar, glass och ytterligare hopp och lek i barnområdet innan vi åkte hemåt. En stund efter oss kom de andra två familjemedlemmarna hem. Saknade. Daniel och Edward. De hade varit på egna äventyr under helgen. Hälsat på vänner i Sörmland. Jagat vildsvin, kört cross och varit på en annan jaktmässa. På Tullgarn.

Vi lyxade med tårta till kvällsfika. Det var ju faktiskt Mors dag. Med egengjorda kort. Från sönerna. Till ”finmammans dag” som Henry och Harry uttryckte sig. Sötisar. Fina presenter från södern fick jag också. ❤

Hoppas Ni också haft en riktigt bra helg! Nu kör vi full fart med den nya veckan och allt som den har att bjuda på.

 

 

 

 

2 kommentarer

Add Yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s