Långhelg hemma i skogen

Underbar helg! Hemma. Med värme, sol och flera dagar med bara påta på. Njuta. Som en försmak av sommarlov. Snön och isen som jag trodde skulle bli kvar typ till midsommar har helt släppt greppet. Det har till och med börjat grönska så smått. En härlig långhelg med stora steg mot en ny årstid årstid. Sommar. Det enda som saknats under helgen var maken. Han var på jaktresa söderut.

En halv dag ägnade jag och tvillingarna åt att plocka skräp ute på och kring gården. Jag ogillar verkligen skräp i naturen! Det göms dock en del under snön, saker som gått sönder, som flugit iväg. Nu ligger de där de hör hemma. I soporna.

Vi har cyklat. Mer än gärna i vatten.

Vi har ätit ute varje lunch och middag. Hela helgen. Eldmat och kall utemat. Bästa som finns!

Här grillade vi en massa protein (och kaneläpplen till efterrätt). Åt bara direkt från grillen med gafflar. Jag fick en kram av Edward efteråt. För den goda maten. Knepet är visst att inte krångla till det. Inte alls.

Hamburgermiddag på gång. Alltid uppskattat.

Vild pastasallad med rökt rådjur. Funkar både på eller utan tunnbröd.

Vi kämpade en hel dag med att få ut hönorna på lösdrift. Till slut. På kvällskvisten vågade sig hönan Rut och tuppen Robin äntligen ut.

Alla fjäderfän njöt resterande dagar av sin nyvunna frihet. Gick in själva när det var läggdags (hönan April fick vi dock hjälpa att hitta hem igen efter första kvällen ute). Tyvärr fick dock tuppen Robin storhetsvansinne. Inskränkte barnens frihet. Jagade och attackerade. Gjorde sitt tuppjobb lite för bra. Igår var han dum mot barnen för sista gången. Hur vacker han än var hamnade han i grytan.

När vi inte jagade eller jagades av fjäderfän hann vi med mer vårjobb på gården. Även en hel del kaffekoppar och glassar med trevliga besökare. Två löppass, intervaller på gården och ängarna. Barnen kollade på och/eller hängde med. Jag och kompisen Jenny hann även med en stunds ringträning med våra unghundar. Snart är det utställningsdags.

Lördag afton kom min kära syster och hennes kärlek för att hänga med barnen. Jag skulle på tjejfest i Burträsk. Stannade till vid det stora Sikträsket några kilometer nedanför vår gård. Även här hade isen rivit. Bara några minnen av den kvar vid kanten. Helt otroligt hur mycket som kan hända under en helg.

Tjejfesten var mer en täckmantel för kalas. Hos min barndomsvän Anna. Alla visste vi att hon fyllde 40 år just den dagen. Fina Anna.

Vi är många fler som fyller 40 år detta år. Även jag. Jag har klurat på hur man gör då. Har man kalas eller inte? Själv ser jag mest mig själv på en fjälltopp då. I augusti. Huvudsaken är väl att man gör det man själv vill göra?!

Igår kände jag, och barnen, för äventyr. Med fyrhjuling. Äntligen går det ta sig någonstans.

Lite spännande körning på vissa ställen. Med många pauser. Att leka och inspektera.

När vi pausade uppe på en höjd fick vi älgbesök längre ner i backen. Vi inspekterade varandra en stund. Pratade om ”fjolingar” (fjolårskalvar) som nu börjar stötas bort av sina älgmammor och som har en tendens att vara både förvirrade och nyfikna.

Sönerna ville verkligen ta sig till Fäboträsket (där vi hänger mycket under sommarhalvåret). Dit kom vi.

Jag doppade fötterna. Bara för att. Det var verkligen inte badvänligt kan jag meddela. Det kan man nog ana även med tanke på isflaken…

Vi provade ta genvägen hem. Det gick sådär. Fyrhjulingar är INTE gjorda för snökörning (om man inte har band förstås). De klarar inte mycket snö alls. Vi tog oss dock lös och förbi men stötte på större hinder längre fram så vi vände om och tog den långa vägen hem. Skonade den korta.

Igår kväll, söndag, kom den efterlängtade pappan hem. Överröstes av kramar och pussar. Något mer hanns inte med för då var det dags för något sönerna längtat efter hela helgen. Ett säkert sommartecken. Att ta fram studsmattan.

Medan de studsade och tjoade till sängdags tog jag och Daniel hand om köttet han kommit hem med. Han hade inte så lite jaktlycka på sin tripp. Inte mindre än fyra rådjur och ett vildsvin (en hel del kött lämnades dock till markägaren). Fantastiskt! ❤

4 kommentarer

Add Yours
  1. Katta - Bucketlife

    Vilket trivsamt inlägg och vad fint ni har! Älskar att de där enkla sysselsättningarna blir så härliga när man bor såhär. Istället för en padda & shopping så kan man ta en fyrhjulingstur, heja på fjolingar och fiska. Oslagbart i min bok 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s